Kılıçdaroğlu'nun şehitler ve Çanakkale mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 99.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun şehitler ve Çanakkale mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümünde 81 milyon insanımıza, 'Kardeşliğe hoş geldiniz' diyor ve insanlığa, temiz ahlaka sahip çıkmaya davet ediyorum.” dedi.

    Çanakkale Şehitlerini Anma ve Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Kemal Kılıçdaroğlu, “Çünkü, bu günlere insanlığa saygı, kardeşlik ruhu ve temiz ahlakla geldik. Çanakkale’nin şehitleri, gazileri, kahramanları, yiğitleri bize bunları miras bıraktı.” diye konuştu.

    CHP Genel Başkanı, “1910’lardan 2010’lara gelirken ve Çanakkale şehitlerini anarken, bir kez daha görüyoruz ki, her ırktan, her inançtan şehitlerimiz Çanakkale’de yan yana yatıyorlar, ektikleri kardeşlik tohumları ise yeşeriyor, kökleşiyor. Ve yine görüyoruz ki, kardeşlik, insan sevgisinden nasibini almayanlar hangi göreve gelirlerse gelsinler, hangi koltuklara otururlarsa otursunlar, iktidar imkanlarını kullanarak devletini ne kadar soyarlarsa soysunlar kardeşliğimize, insanlığımıza, ahlakımıza daha fazla zarar veremeyecekler. Geldikleri gibi de gidecekler.
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale’yi geçilmez kılarken şehit olan ve yan yana, omuz omuza kardeşçe yatan Mehmetçikleri saygıyla sevgiyle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Zaferi'nin her kademedeki yiğitlerini içtenlikle selamlıyor, saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar