Kılıçdaroğlu'nun kararına AK Parti'den tepki

CHP Genel Başkanı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'den önseçime gireceğinin açıklanması üzerine AK Parti'den ilk tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'nun kararına AK Parti'den tepki

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kararı hesaplaşma şekilde nitelendirdi. Delican, “Partimize her fırsatta hakaret eden, uydurma iddialarla politika oluşturan Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den namzet olacak olması ve partinin kararı gereği önseçime girmesi bizi son derece mesut etmiştir. Teşkilatlarımızın motivasyonu da mühim açıdan artmıştır. Biz, kendisi ile sandıkta hesaplaşma şansını yakaladık. Bu şansı da maksimum biçimde kullanacağız.  Ben, teşkilatlarım hesabına il başkanı şekilde kararından aşırı memnun oldum. CHP’nin İzmir’deki seçmeni ve üyeleri sebebi ile sevilmediğini bildiğim Kılıçdaroğlu, umumi seçimde de sandığa gömülecektir. İzmir’i partisi için her fırsatta oy deposu şekilde gören, parti üst yönetimlerinde İzmir’den kimseye yer vermeyen Kılıçdaroğlu’na CHP’nin üyeleri de gereken dersi verecektir” dedi. 

BAŞBAKANLIK OFİSİNE HAMLE

Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na yaptığı adaylık teklifinin Başbakanlık ofisine karşı bir atak olduğunu anlatım etti. Delican, “Sayın başbakanımızın ayın en az iki günü İzmir’de olacak olması Kocaoğlu’nu keyifsiz etti. Telaşa kapılan başkan kendi umumi başkanına bu teklifi götürerek atak yaptı. Partiden beklediğini bulamayan seçmeni yakalamak için yapılan bu atak neticesinde böyle bir karar ortaya çıktı. Ancak seçimlerde mühim bir düş kırıklığına uğrayacaklarını şimdiden anlatmak isterim. Genel başkan başta olmak üzere bu karara dayanak veren herkes mühim düş kırıklığı yaşayacak” diye konuştu.  

DELİCAN: BİLENDİK HESAPLAÇACAĞIZ

Delican, Kılıçdaroğlu’nun katı politik söylemlerine AK Parti teşkilatının sandıkta yanıt vereceğini belirterek, şöyle dedi:

"Bugüne kadar partisinin üst İdare kuruluna dahi İzmirli koymayan bir umumi başkan sözde demokrasi hesabına önseçime giriyor. CHP’de , 1. 3., ve 5. sıralar zaten kontenjan, Kılıçdaroğlu’nun önseçimden birinci çıkaracağı düşünülürse 2. sıraya konacak bu halde ilk 6’da dört kontenjan olacak. Sonra da çıkıp ’örgütün iradesi’ diye masal anlatıyorlar. Kılıçadroğlu, partinin oylarını artırmak istiyorsa garanti sıralar yerine 5. bayağı kontenjan adayı olsun da görelim. Kılıçdaroğlu’un seçimde İzmir’i tercih etmesi teşkilatımızın olmamış bulunan bir kesimini de motive etti ve cesaretlendirdi. Bilendik, hesaplaşacağız, 7 Haziran’da CHP’nin umumi başkanını İzmir’den değiştireceğiz.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar