Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: O bayrağı sen indirdin sen

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk bayrağının askeri birlikteki direkten indirilmesine sert tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "O bayrağı sen indirdin sen. Bir bayrağın indirilmesine ben nasıl sessiz kalabilirim....

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: O bayrağı sen indirdin sen

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk bayrağının askeri birlikteki direkten indirilmesine sert tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu, "O bayrağı sen indirdin sen. Bir bayrağın indirilmesine ben nasıl sessiz kalabilirim. Bu ülke nasıl sessiz kalabilir. O bayrağı dalgalandırmak için yüz binlerce şehit verdik. Bayrak bizim kutsalımızdır." ifadelerini kullandı.

TBMM’de, partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Doğu’daki terör sorununun çözümü için en tutarlı partinin kendileri olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Bu konuda en tutarlı, en sağlıklı çözümleri üreten parti biziz. 89 raporundan bugüne kadar bu sorunu çözmek için en tutarlı politikaları üreten parti biziz. Biz bu süreci aşmak istiyoruz. Kimsenin burnu kanamasın istiyoruz. Başka şeyleri düşünsün istiyoruz. Zaman zaman çatışmalar olduğunda biz yurttaşlara gider başsağlığı dilerdik. Onlar şunu söylerdi: ‘Ne olursunuz bu terörü bitirin’ Biz de insanız. Halkın sorunlarını çözmek için yola çıktık. İktidar çözüme yanaşmıyor. Ne yaptığını kimse bilmiyor. Biz aydınlıktan yanayız, karanlıktan değil. Çözümün yolu büyük bir toplumsal uzlaşmayı sağlamaktı. Salt güvenlik politikaları ile bu sorunun çözülemeyeceği belliydi.” ifadelerini kullandı.

İyi niyetle sorunun çözümüne katkı sunmak istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Bizim samimiyetimizden hiçbir yurttaşımın şüphe etmesini istemem. Hiçbir ananın ağlamasını istemem. Huzurlu bir ülke bütün sorunlarını çözmeye hazır bir ülkedir. Huzurlu bir ülke terör sorununu çözen ülkedir. Adına süreç dediler olmadı. Çünkü samimi ve dürüst değiller. İki taraf da birbirine güvenmiyor. Masanın bir ucunda Öcalan, diğerinde Erdoğan oturuyor. Ne konuştuklarını ne biz ne de 550 milletvekili de bilmiyor. Millete bilgi ver dedik. Bilgi de vermiyor. Barış ve güven ikiz kardeş gibidir. Eğer bir ülkede barışı sağlamak istiyorsanız güveni de sağlamak zorundasınız. Düne kadar çok iyi gidiyordu. Süreç çok iyi gidiyorsa bu insanlar niye dağa gidiyorlar?” diye konuştu.

Türk bayrağının indirilmesi olayı hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, “Bir askeri birlik düşünün. Bayrak direğine çıkıp bayrağı indiriyorsun. Başbakan ses çıkarmıyor, Cumhurbaşkanı da ses çıkarmıyor. Sen kimsin? Bayrak bir ülkenin onurudur. Bir ülkenin namusudur. Bayrak inecek bunların hepsi seyredecek. Grup toplantısında celallenmiş. O bayrağı oradan sen indirdin sen. Sen indirdin derken bunu Bülent Arınç söylüyor. ‘Siyasi iradedir diyor, talimatı verdik asker seyretti; çünkü biz seyretmesini istedik’ Bir bayrağın indirilmesine ben nasıl sessiz kalabilirim. Bu ülke nasıl sessiz kalabilir. O bayrağı dalgalandırmak için yüz binlerce şehit verdik. Bayrak bizim kutsalımızdır. Sadece bizim bayrağımız değil her ülkenin bayrağı değerlidir. Bu değil miydi? Her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına aldım diyen. Sağa sola kıvırmasın.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar