Kılıçdaroğlu’ndan engellilere: Çok bölündünüz, toplanın, sesiniz gür çıksın

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, engellilerin bir çok sorunu olduğunu belirterek, onları tek çatı altında toplanmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, "Aranızda çok bölündünüz, çok sayıda dernek, konfederasyonunuz var. Çok dağılınca sesiniz...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu’ndan engellilere: Çok bölündünüz, toplanın, sesiniz gür çıksın

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, engellilerin bir çok sorunu olduğunu belirterek, onları tek çatı altında toplanmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, "Aranızda çok bölündünüz, çok sayıda dernek, konfederasyonunuz var. Çok dağılınca sesiniz gür çıkmamaya başladı. Önce birleşin, sesiniz gür çıksın. Onun için önce birleşmelisiniz. Engellilerimizin sorunlarını gidermek bizim görevimiz. Birleşin, talepleriniz daha gür hale getiriniz." dedi.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir’de Engelliler Haftası münasebetiyle düzenlenen ‘Engel tanımayanlar buluşuyor’ programına katıldı. Törende bir grup engelli genç, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okudu. Törende konuşan Kılıçdaroğlu, insanı mutlu etmek için çalışmak gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Eğer insanı mutlu edeceksen insan için çalışmalıyız onun sorunlarını gidermeliyiz zaten siyasetin temelinde de o vardır. Mutlu insan, güzel insan." diye konuştu.

Engellilerin çok sorunları olduğunu ancak önce onlardan bir isteğinin olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, engellileri bir çatı altında toplanmalı tavsiyesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Kendi aranızda çok bölündünüz. Çok sayıda dernek ve konfederasyonunuz var. Çok dağılınca sesiniz gür çıkmamaya başladı. Önce birleşin, sesiniz gür çıksın. Engellilerimiz de siyasete girmek ister. Toplumun yönetiminde yer almak ister. Onun için önce birleşmelisiniz. Engellilerimizin sorunlarını gidermek bizim görevimiz. Birleşin, talepleriniz daha gür hale getiriniz. Bakın bütün engelliler iş istiyor, alın teri dökmek, emek harcamak ve karşılığını almak istiyor. Bu sağlanabilir mi elbette sağlanabilir.”

Bunun için yükümlülüklerin var olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, ancak bu konuda çıkan yasanın uygulanamadığının vurgulayarak 2018 yılına ertelendiğini kaydetti. Engellilere her türlü desteği vermeye ve onlara sahip çıkmaya söz veren Kılıçdaroğlu, “ Kamu da ve özel sektörde binlerce engelli kadrosu başvur. Birleşin tek çatı altında toplanın sizi parlamentoda en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz bundan sonra da çalışacağız. Size söz veriyorum." ifadesini kullandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, engellilere yönelik hiçbir zaman farklı bir gözle bakmadıklarını anlattı. "Onlar için her zaman yakınlarında olduk, ihtiyaçlarını hiçbir zaman gözardı etmedik." diyen Büyükerşen, şöyle devam etti: "Gerçekte engelli insan yoktur. Bütün insanların fiziki anlamda mutlaka bir eksiği vardır. Kusursuz insan olmaz sözü de buradan kaynaklanmaktadır. Bende engelliyim. Bakın gözlük takıyorum. Bu gözlükler olmazsa ben de düzgün okuyamıyorum. Gözlükleri takınca okuyabiliyorum. İşte bunun gibi hepimizin bir engeli mutlaka vardır."

Programda Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı Belediyeleri engelli grupları birer gösteri sundu. Programda Kılıçdaroğlu ve Büyükerşen’e bir de plaket verildi.

CİHAN

Yorumlar