Kılıçdaroğlu: Yolsuzluk üzerine tam bir 'çağlayan' olmuş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün dünyanın hangi ülkesinde 'Türkiye'nin en büyük hırsızı kimdir? diye sorulduğunda hep Recep Tayyip Erdoğan cevabını alırsınız.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Yolsuzluk üzerine tam bir 'çağlayan' olmuş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bugün dünyanın hangi ülkesinde 'Türkiye'nin en büyük hırsızı kimdir? diye sorulduğunda hep Recep Tayyip Erdoğan cevabını alırsınız. Sayın Zafer Çağlayan hırsızlıkta bayağı marifetli, epeyi 'çağlamış'. 28 defada 52 milyon dolar götürmüş." dedi.

Sinop Uğur Mumcu Meydanı'nda halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, her gittiği yerde "Başçalan Tayyip Erdoğan'ın 'Ben yürütmenin başıyım" dediğini belirterek, "Biz de farklı bir şey söylemiyoruz. Biz de memleketin parasını sizin ailecek yürüttüğünüzü söylüyoruz. Meydanlara çıkıp eliyle Rabia 4 işareti yapıyor. O işaretin anlamını halkımız artık, hırsızlık yapan 4 bakanı ve Başçalan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyor." şeklinde konuştu.

AKP'nin hırsızlıktan dolayı istifa eden 4 bakanın içerisindeki en marifetli olanın Zafer Çağlayan olduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın Zafer Çağlayan hırsızlıkta bayağı marifetli, epeyi 'çağlamış'. 28 defada 52 milyon dolar götürmüş. Egemen Bağış ise içlerinde en garibanları, o da 3 seferde 1,5 milyon dolar götürebilmiş. Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ise İranlı işadamı Reza Zarrab'ı 'Senin hakkında bir çalışma yok, olursa kendimi senin önüne atarım' diye sahipleniyor. Ülkenin sırlarını dışarıya satan insana sen nasıl sahip çıkarsın?" diye sordu.

Orman köylülerinin Türkiye'de en zor şartlarda yaşayan kesim olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu hükümet orman köylümüze ve çiftçilerimize akaryakıtın litresini 5 TL'den verirken, Gürcistan kendi çiftçisine aynı akaryakıtı 2 TL'ye veriyor. Gürcistan da petrolü ithal ediyor, ülkemiz de. Aradaki fark nereye gidiyor?" ifadesini kullandı.

Uğur Mumcu Meydanı'nı dolduran partililer Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını sık sık 'Hırsız Tayyip Erdoğan' sloganlarıyla kesti. Bir bayan partilinin 'Ayakkabı kutuları, Sayıştay raporları' diye seslenmesi üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, "Ne ayakkabı kutusu? Onlar götürülenlerin yanında çok küçük kalıyor. Ne kadar götürdüklerinin ortaya çıkmaması için Sayıştay raporlarını Meclis'e getiremediler." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar