Kılıçdaroğlu: Yeniden yargılama tartışmasının amacı yolsuzluğun üzerini kapatmak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon ve Balyoz davasında yeniden yargılama tartışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede hükümeti samimi bulmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Yeniden yargılama tartışmasının amacı yolsuzluğun üzerini kapatmak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon ve Balyoz davasında yeniden yargılama tartışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede hükümeti samimi bulmadıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hükümet bu davaların yeniden görüşülmesini istiyorsa hemen gelsin bir günlük iş. Ama gündem değiştirmek amacıyla, yolsuzluk olaylarını örtmek amacıyla.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 94 yerel televizyona aynı anda hizmet veren Cihan TV Network’te yayınlanan Anadolu’da Sabah programının Başkent konuğu oldu. Programda yeniden yargılama tartışmalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Hükümetin bu konudaki adımlarını samimi bulmuyoruz. Biz öteden beri Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasını istiyoruz. Bununla ilgili kanun teklifi verdik. Bununla ilgili kanun teklifi verdik. Yeniden normal mahkemelerde görünmesini istiyoruz. Biz 6 ay önce 17 maddelik Özgürlük ve Demokrasi Bildirgesi’nde söyledik. Bu davalar yeniden görülsün. Hemen kanun teklifi verdik. Hükümet bu davaların yeniden görüşülmesini istiyorsa hemen gelsin bir günlük iş. Ama gündem değiştirmek amacıyla, yolsuzluk olaylarını örtmek amacıyla. Bunların yeniden görüşeceğiz. Bu mahkemeleri kaldıracağız. Biz itiraz etmiyoruz ki. Bizim itiraz ettiğimiz ve üzerinde durduğumuz nokta bunların getirin demokrasi açısından gelişecekse hiçbir sorunumuz yok. Bizim sorunumuz yolsuzlukların üzeri örtülmez. Demokrasinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Yolsuzluğun geleneksel hale gelmiş olması. Yolsuzluğun üzerine gidilmezse bir toplumu çürütür. Başbakan, ‘yolsuzluk olsaydı bu kadar yatırım olur muydu?’ diyor. Yolsuzluğu o kadar içselleştirilmiş ki. Yolsuzluk, oluşturulan katma değerin paylaşımında yolsuzluk olur. Anadolu’da bir esnaf, sabah dükkanını açtı, alışverişini yaptı. O da bir miktar kar elde etti.” CİHAN

Yorumlar