Kılıçdaroğlu: Şu ana kadar isim bazında hiçbir görüşme yapılmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medyada yer alan bir kadın cumhurbaşkanı adayı ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in cumhurbaşkanlığı adaylığında isminin geçmesi konusunda...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Şu ana kadar isim bazında hiçbir görüşme yapılmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, medyada yer alan bir kadın cumhurbaşkanı adayı ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in cumhurbaşkanlığı adaylığında isminin geçmesi konusunda açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, “İsim bazında hiçbir görüşme yapılmadı. Sadece cumhurbaşkanının nitelikleri konusunda görüşmeler yapıldı. Demokrasiye inanmış, güçler ve kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmış bir cumhurbaşkanı adayı profili çiziyoruz. Özel bir isimlendirme şu ana kadar yapılmadı.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda görüş alışverişi yapmak için siyasi partilerle bir araya geldi. İlk olarak Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker'le görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ı ziyaret etti. BTP genel merkezinde parti yönetim kurulu ile birlikte toplantı yapan Kılıçdaroğlu, daha sonra Genel Başkan Haydar Baş ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, geniş bir toplumsal uzlaşmayla bir cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde Türkiye’nin çıkarı olduğunu ifade etti. BTP’nin de bu konuyla ilgili çalışma yaptığını ve bunu dikkate alacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, BTP’lilerin de kabul edebileceği bir cumhurbaşkanı için çalıştıklarını kaydetti.

Medyada yer alan kadın bir cumhurbaşkanı ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in adaylığının genel kabul gördüğüne yönelik haberleri değerlendiren Kılıçdaroğlu, “İsim bazında hiçbir görüşme yapılmadı. Sadece cumhurbaşkanının nitelikleri konusunda görüşmeler yapıldı. Demokrasiye inanmış, güçler ve kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmış bir cumhurbaşkanı adayı profili çiziyoruz. Özel bir isimlendirme şu ana kadar yapılmadı.” açıklamasında bulundu.

BTP Genel Başkanı Haydar Baş ise cumhurbaşkanlığı konusunda faydalı bir görüşme yapıldığına değindi. “Laik, demokratik yapılanmasının kuvvetler ayrılığına ilişkin. Yasama, yürütme, yargı artık bir elde toplanmayacak, tarafsız bir cumhurbaşkanı, milletin tamamını kucaklayacak bir kimliğe sahip olması gerekir.” diye ifade etti. CİHAN

Yorumlar