Kılıçdaroğlu: Siyaseti kirlilikten arındıracağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyaseti kirlilikten arındıracağız.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Siyaseti kirlilikten arındıracağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Ahlaklı adamın siyaset yapması lazım. Kul hakkı yemeyen adamın siyaset yapmamı lazım. Halkını düşünen adamın siyaset yapması lazım.”dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kırşehir’de partisinin düzenlediği seçim mitinginde bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Ahlak çok değerli çok soylu bir kavramdır. Bütün dinlerin ortak alanı ahlaktır. Ahlak üzerinde her şeyi yüceltmeliyiz. Ahlaksızlığa yer vermemiştir bu topraklar. Bunları söylememin nedeni şu. Yerel seçimlerden sonra genel seçimler olacak. Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara getirdiğinizde ilk 4 ay içerisinde çıkaracağımız kanunun adı siyasi ahlak kanunu olacak. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Ahlaklı adamın siyaset yapması lazım. Kul hakkı yemeyen adamın siyaset yapmamı lazım. Halkını düşünen adamın siyaset yapması lazım. Benim için yandaş yok. Benim için sadece ve sadece vatandaş var.”

“AKP’ye oy veren vatandaşlarıma seslenmek istiyorum.” diyen Kılıçdaroğlu; “Ben hep size inandım. Her zaman kullandığınız oyun doğru olduğuna ya da olmadığına inanıp inanmamayı asla tartışma konusu yapmadım. Siz oy kullandınız. Çünkü size söz verdiler. Dediler ki ‘Bize oy verin biz yolsuzlukları önleyeceğiz.’ Siz de inandınız gidip oy verdiniz. Yolsuzlukları önlediler mi? Dediler ki ‘Bize oy verin biz yoksulluğu öneyeceğiz.’ ‘Bu topraklarda açlık olmayacak’ dediler. Yoksulluğu önlediler mi? Kübra bebek Samsun’da açlıktan öldü. Ayaz bebek Konya’da, zatürreden öldü. Gencecik kadının tek çocuğu, eşi askerde, camı kırık oda ve çocuğu zatürreden öldü. ‘Biz bu ülkeye, demokrasiyi ve özgürlüğü getireceğiz’ dediler. ‘Oy verin yasakları kaldıracağız’ dediler. Kaldırdılar mı? Her gün yeni bir yasak geliyor. AKP’ye oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Size söz verdiler. Siz gereğini yaptınız, oy verdiniz. 17 Aralık’ta bütün gerçekler ortaya çıktı. Maskeler döküldü, düştü. Şimdi Türkiye bir gerçekle karşı karşıya. Cumhuriyeti soyan, devleti soyan bir iktidarla karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar