Kılıçdaroğlu: Onun sığındığı tek şey var, beğenmediği şeye montaj diyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili olduğu öne sürülen ses kaydıyla ilgili açıklamaları hakkında, "Onun sığındığı tek şey var, beğenmediği şeye montaj diyor.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Onun sığındığı tek şey var, beğenmediği şeye montaj diyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili olduğu öne sürülen ses kaydıyla ilgili açıklamaları hakkında, "Onun sığındığı tek şey var, beğenmediği şeye montaj diyor." dedi. Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde vatandaşları selamladı. Ardından Akhisar'a geçerken seçim otobüsünde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan bu oyunun içinde, bütün bu kirli işlerin içinde. Ahlâksızlığın içinde. Bunu gayet net olarak biliyorum. Gözlüğünü takarak, açıkça ifade ediyorum, gözlüğünü takarak neleri izlediğini çok iyi biliyorum. Sağa sola yalpalamasın. Eğer ahlâk kırıntısı kaldıysa o makamdan ayrılsın. İnsanların özel yaşamına müdahale etmek, ne zamandan beri başbakanların görevi oluyor? Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Olay ortaya çıktığında, 'MİT'e talimat verdim, olay aydınlanacak.' dedi. Ben daha sonra genel başkan olduktan sonra MİT'e, Erdoğan'ın böyle bir talimat vermediğini söyledim. Hiç ses çıkarmadı, çünkü MİT isteseydi o olayı ortaya çıkarırdı ve suçluyu da Recep Tayyip Erdoğan olarak görürdü ama girmedi o işe." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, bugünkü mitinginde, "O görüntüleri ben kaldırttım." dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sen hakim misin? O görüntüleri kaldırtan, Sayın Baykal'ın avukatları. Gittiler başvurdular ve kaldırdılar. Hâlâ yalan söylüyor. Hayatımda bu kadar yalan söyleyen bir siyasetçiye hiç rastlamadım. Gerçekten bazen hayret ediyorum, bir insan nasıl bu kadar çok yalan söyleyebilir? Montaj diyor, ne montajı? Benim izlediğim görüntü sadece o değil, gözlüğünü takarak izlediği birden fazla görüntü var. Ben bunları gayet iyi biliyorum. Gün olacak, onun önüne çıkarılacak zaten bunların hepsi. O nedenle diyorum, izzetiikbal ile oradan ayrılması lazım. Eğer kaldıysa bir miktar izzet. Hakaret ediyor. Ne hakaret ediyorsun? Her türlü pisliğin içine bulaşmışsın, hâlâ çırpınıyorsun. Çırpındıkça batıyorsun, çünkü bir bataklıktasın. Bataklıkta çırpınan insanlar batarlar, kurtulamazlar. Kendi kurtuluşu yok orada." dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye, topluma, namuslu insanlara yük olduğunu ve çekilmesi gerektiğini iddia ederek, "Siyasetten ayrılması lazım, hatalarını görmesi lazım, hesabını vermesi lazım." şeklinde konuştu. Erdoğan'ın mahkemeden kaçtığını öne sürerek, "Mahkemeden kaçan bir insanın dürüst olduğuna inanır mısınız? Şaibeli bir kişinin o makamda oturması doğru değil. Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor. Emin olun, bu gitse yarın bir başka ülkenin başbakanıyla yan yana gelse o başbakan, bunun için şöyle düşünecek: Türkiye'nin hırsızı geldi, Türkiye'de oğluna vakıf kurdurtup rüşvetleri oraya topladı, bu adam öyle bir adam. Ve aynı karede görünmek istemeyecektir. Bu benim ağırıma gidiyor, onun ağırına gitmiyor, çünkü o alışmış. Yalan söylemeyi biliyor. Rüşvet almayı biliyor. Oğluna telefon ediyor, 'Paraları sıfırla.' diyor. 'Bunlar montaj.' Niye montaj? TİB'in kayıtlarını niye açıklamıyorsun? Senin bakanın çıktı konuştu, çok açık ve net bir şekilde, 'Sen söyledin, ben yaptım.' dedi. Bu da mı montaj? Senin yanında hâlâ geziyor. Seni suçladı bu adam." dedi.

Bir gazetecinin, idare mahkemesinin Twitter'ın kapatılmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı hakkındaki sorusuna ise şu cevabı verdi: "Karar, normal bir karar. Olması gereken bir karar. Twitter yasağı, 21. yüzyılda olur mu? Böyle bir anlayış olabilir mi? AK Parti'nin, 'Yasakları kaldıracağım.' diyerek iktidara geldi, yasak getirenler oldular. 2,5 milyon gencimiz, ilk kez bu seçimlerde oy kullanacak. O gençlere şunu söylüyorum, önünüzde iki seçenek var oy kullanırken, ya özgürlükten yana oy kulanacaksınız ya darbecilerden yana oy kullanacaksınız. Sizin özgürlüğünüze darbe yaptılar, tweet atma hakkınızı elinizden aldılar. Böyle bir anlayış olabilir mi? Bütün dünya, emin olun ona gülüyor. Onu Hitler olarak görüyorlar zaten. 21. yüzyılın dünyadaki Hitler'i. Nerede? Türkiye'de. Bunu anlamakta ben zorluk çekiyorum. İdare mahkemesi karar vermiş, zaten vermesi gereken bir karardı. Olağanüstü bir durum yok, olağan bir süreç zaten bu." CİHAN

Yorumlar