Kılıçdaroğlu ile buluşan Bahçeli: İsim konuşulmadı

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Meclis’te ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çatı aday konusunda görüşmede herhangi bir isim telaffuz edilmediğini...

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu ile buluşan Bahçeli: İsim konuşulmadı

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Meclis’te ziyaret eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çatı aday konusunda görüşmede herhangi bir isim telaffuz edilmediğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday turları kapsamında TBMM’deki makamında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından her iki lider kameraların karşısına geçti.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk siyasi hayatında kökü ve geleneği olan iki siyasi kurum cumhurbaşkanlığı seçimi münasebetiyle bir araya gelmek suretiyle görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Bu görüşme cumhurbaşkanlığı seçiminin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı meselesini bir siyasi krize sürüklemeden halkımızın iradesi ile seçilmesine fırsat verebilecek değerlendirmelerde bulunarak olumlu ve olgun bir görüşme olduğu kanaatindeyiz. Süreç devam etmektedir. Bu süreci iki siyasi kurum da yakından takip ediyor. Gelişmeler içinde tekrar görüşmeleri gerekiyorsa devam edecektir. Netice itibariyle cumhurbaşkanlığı meselesi Türkiye’de çözüme kavuşmuş olacak.” dedi.

‘İSİM KONUŞULMADI’

'Bir isim konuşuldu mu?' sorusuna Bahçeli, “Hiçbir isim telaffuz edilmemiştir. MHP olarak da isimlerden ziyade prensipler üzerinde durduğumuz herkes tarafından bilinmektedir. Ben umutlu olduğumu ifade etmek istiyorum.” cevabını verdi.

KILIÇDAROĞLU: SON DERECE VERİMLİ VE YARARLI BİR GÖRÜŞME OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Son derece verimli ve yararlı bir görüşme oldu. Sayın Genel Başkan ve arkadaşları ile güzel bir görüşme yaptık. Cumhurbaşkanlığı sürecini değerlendirdik. Yasayı değerlendirdik. ‘Nasıl bir cumhurbaşkanı olmalıdır?’ Bu profil üzerinde durduk. Herhangi bir isim tartışma ya da görüşme konusu olmadı. Genel ilkeler üzerinde duruldu. Bundan sonraki süreçte de zaman zaman imkan olduğu ölçüde bir araya gelme konusunda mutabakat sağladık.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar