Kılıçdaroğlu hükümeti batılılara şikayet ediyormuş

Kılıçdaroğlu, bir tarftan terör belasıyla bir taraftan da AB ile uğraşan hükümeti batılılara şikayet etti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu hükümeti batılılara şikayet ediyormuş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminden sonra bir taraftan AB'nin mülteci akını baskısı, bir taraftan Suriye konusu, bir taraftan terör örgütlerinin saldırısı altında olan hükümeti Avrupa Birliği'nden gelen ziyaretçilere şikayet etti. Kılıçdaroğlu, son olarak görüştüğü AP Başkanı Martin Schulz olmuştu. 

Bugün İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, hükümetin OHAL kapsamında aldığı Kanun Hükmünde Kararnameleri eleştirerek tepki gösterdi. İşin cadı avına dönüştüğünü savunan Kılıçdaroğlu, KHK'ların da amacından saptığını ileri sürdü. 

Kılıçdaroğlu, KHK'lar ile ilgili duydukları kaygıları Avrupa'dan gelen ziyaretçilere de tek tek anlattıklarını söyledi. 

"Yenikapı ruhu bitiyor mu?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Benim o süreçten beklentim farklıydı. Karşlılaştığımız yaklaşım siz dediğimizi yapın! Oyunu bozan ben olup olmayacağım gibi bir tarzım yok. Demokrasi talebim var. Birliktelik sürsün evet ama eleştirilerim sürecek.

OHAL TBMM'den geçti, biz desteklemesek de geçti Ancak OHAL uygulaması amacının dışına çıktı. Kanun hükmünde kararnamelere prensip olarak karşıyız. KHK ile devlet düzenleniyor, devleti TBMM yapılandırır. Devlet yeniden inşa edilemez. Hem başbakana hem cumhurbaşkanına bu kaygılarımı ilettim.

Kılıçdaroğlu, haber kanallarının genel yayın yönetmenleri ve haber koordinatrleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.



 

Yorumlar