Kılıçdaroğlu HDP'lilere yol gösterdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'ne gitmek için kendilerinden destek isteyen HDP'lilere, kişisel başvuruda bulunmalarını önerdi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu HDP'lilere yol gösterdi
Dokunulmazlıklar konusunda CHP ile HDP arasındaki gizli ittifak son oylamada bozulmuştu; ancak HDP Anayasa Mahkemesi'ne gitmek için CHP'den bir kez daha destek istiyor. CHP'liler ise HDP'ye destek verip vermeme konusunda yoğun bir tartışma yaşıyor. Tartışmalar devam ederken konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan iki açıklama geldi. Dün partisinin grup toplantısında bugün de NTV'de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, HDP'ye Anasayasa Mahkemesi için gerekli olan 110 imza desteği vermeyeceklerini söyledi; ancak farklı bir öneride bulundu. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekillerinin Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapmaları halinde parti olarak sonuna kadar destek vereceklerini söyledi. Parti olarak yapılacak başvurunun uzun süreceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bireysel başvuruların 15 gün için sonuçlanmak zorunda olduğunu bu nedenle bu yöntemin daha uygun olacağını söyledi. 

HDP'lilere öneride bulunan Kılıçdaroğlu kendisiyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne herhangi bir başvuruda bulunmayacağını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, parti olarak Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin doğru olmadığını düşündüklerini söyledi. 

Yorumlar