Kılıçdaroğlu: Hakan Fidan'ın dönüşü ahlaki değil

Kadıköy Belediyesi'nin programına gelen CHP Genel Başkanı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çıkışta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Hakan Fidan'ın dönüşü ahlaki değil

"AHLAKİ DEĞİLDİR"

Hakan Fidan'la ilgili MHP'yle müşterek bir yasal teşebbüste bulunup bulanmayacaklarının sorulması üstüne CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu halk görevlisi istifa etmiş, 'ben bir partiden namzet olacağım' diyor. Hakkı mı ? Hakkı. İstifası yürürlüğe girdi. Şimdi yine yerine sapmak istiyor. Dönüşün kuralları vardır. Yasal düzenlemeleri vardır. Ona uyulması lazım. Ama ondan fazla fazla daha önemlisi etik kurallar vardır. Bir Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı bir politik partiye girdikten sonra, o partiye organ olduktan sonra şimdi yine ayrılıp, eski görevine dönerse bu doğru değildir. Bunu doğru bulmayız. Ahlaki değildir" dedi.

"ALEVİ DEDESİ OKULU FAYDALI OLUR"

Milli Eğitim Bakanlığının Alevi Dedesi yetiştirmek için mektep açma kararını nasıl değerlendirdiği sorulan Kılıçdaroğlu, "Her okulun faydası vardır. Toplumu ileriye götürecek bulunan her eğitimin bu ülkeye yararı vardır"dedi. 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar