Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Sarıgül ile ilgili ses kaydını dinletti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Başbakan’a ait olduğu öne sürülen ses kaydını dinletti.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Sarıgül ile ilgili ses kaydını dinletti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Başbakan’a ait olduğu öne sürülen ses kaydını dinletti. Ses kaydında CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili ifadeler yer alıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısındaki konuşmasına Hadis-i Şerif’ten bir örnek vererek başladı. Kılıçdaroğlu, “Ahlak eğer bir insanda içselleştirilmişse o insan güzel insandır. ‘İnsanların en hayırlısı ahlakı en güzel olanıdır’ diyor Hz. Muhammed, ‘yalanla iman bir arada olmaz’ diyor Hz. Muhammed, ahlakı simgeleyen temel norm yalan söylememektir. Toplumu derinden sarsan yalanlar vardır. Bunlar affedilmez. Bir siyasetçinin ahlakı yalanla ölçülür. Siyasetçi halkına doğruları söylüyorsa o siyasetçi benim başımın üstündedir. Doğrulukla ahlak yan yanadır.” diye konuştu.

Siyasetçinin ahlaklı olmasını isteyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Ben yaşamım boyunca halka her zaman doğruları söyleyeceğim diye söz verdim. Çünkü millet artık yalan söyleyen siyasetçiden bıktı. Doğruları söyleyeceğiz ve onun arkasında duracağız. Bütün milletimin bilmesini isterim. Bütün yurttaşlarımın dinlemesini isterim. Kim sana yalan söylüyorsa onun eli senin cebindedir. Çünkü o yalanı seni soymak için söylüyor. Yalan siyasette olmaması gereken bir kavramdır. Halka yalan söylemek çok ağır bir suçtur. Yalan söylüyorsunuz siz. Sadece bununla mı sınırlı? Hayır. Ahlaklı olan medyaya müdahale etmez. Ahlak farklı bir şeydir. Herkesin siyasi görüşü vardır. Biz bunlara saygı gösteririz. Ahlaksızlığı erdem bilmek bu topraklarda yer bulmamıştır. Son günlerde Alo Fatih dönemi başladı. Alo Fatih diyor, cümle bitmeden ‘Emredersiniz’ diyor. Bir savcı fezlekesini imzalayıp gönderdikten sonra o fezleke kamunun malıdır. Dün bir tape düştü. Yine Alo Fatih ile ilgili. Bu kez Mustafa Sarıgül’ü göstermeyin diyor. ‘Neden birinci sayfada Sarıgül’ün fotoğrafı var?’ diyor.”

Bu konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu, Başbakan’a ait olduğu öne sürülen ses kayıtlarını dinletti. CİHAN

Yorumlar