'Kılıçdaroğlu gereğini inşallah yerine getirir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık'tan CHP lideri CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermede bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Kılıçdaroğlu gereğini inşallah yerine getirir'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "AK Parti, gene anketlerde yüzde 50 sularında seyrediyor. Kılıçdaroğlu, yüzde 35'i kendisine gaye koymuş, iktidarı düş etmediği bu şeklinde yüzde 35'e de ulaşamadığında gereğini inşallah yerine getirir" dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Malatya Şubesini ziyaret eden Çalık, çıkışta bir matbuat mensubunun CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hedef, bu seçimlerde yüzde 35 çıtasını yakalamaktır. Yakalayamazsanız, yakalayamıyorsunuz, siyasette bedel ödemesi yapmak var" sözlerini hatırlatması üzerine, "Ana muhalefet partisi liderinin yüzde 35 gaye koymuş olması, rüyalarında bile, hayallerinde dahi iktidarı görmediklerinin en güzel göstergesi" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de yüzde 35'le iktidar olamayacağının bilincinde olduğunu belirten Çalık, şunları söyledi:

"AK Parti, gene anketlerde yüzde 50 sularında seyrediyor. Kılıçdaroğlu, yüzde 35'i kendisine gaye koymuş, iktidarı düş etmediği bu şeklinde yüzde 35'e de ulaşamadığında gereğini inşallah yerine getirir. Her verdiği, her söylediği sözde bulunduğu bu şeklinde bu kez da bakalım gene sözünde durmayacak bu şeklinde geliyor. Yüzde 35 alırsa ne ala lakin iktidara gelemeyeceğini biliyor. Bir kez daha esas muhalefet önderi şekilde vazife yapmak istiyorsa Meclis'te yeri hazırdır lakin değilse o süre esas muhalefetin önderi şekilde yüzde 35'in altında kaldığında gereğini herhalde kendisi düşünecektir diye ümit ediyoruz. Onu da notere onay ettirir mi bilmiyorum."

Çalık, CHP'nin İç Güvenlik Yasası'nı Anayasa Mahkemesine götüreceği yönündeki demeçlere ilişkin, "Arkadaşlar bu, bundan böyle CHP'nin geleneği ve ne yazık ki milletin yararına bulunan tüm işlerde bulunduğu bu şeklinde İç Güvenlik Yasası, bilhassa özgürlük yasası diye adlandırdığımız bu yasayı da Cumhuriyet Halk Partisi, Anayasa Mahkemesi'ne götürebilir. Abesle iştigal bir hal yok. CHP, kendi geleneğini devam ettiriyor demektir. Götürürse Anayasa Mahkemesi de kararını verir" dedi.

İç Güvenlik Yasası'nı "özgürlük yasası" şekilde nitelendiren Çalık, "Özellikle şahısların fiil yapma özgürlüğü bulunduğu kadar hayata özgürlüğü de var. Bunu korumakla da ülke yükümlüdür. Biz, ülke şekilde şahısların hayat hakkını sağlamakla mükellef olduğumuzu biliyoruz. Bu vesileyle de İç Güvenlik Yasamız, Meclisimiz'den geçti, hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar