Kılıçdaroğlu: Erdoğan, seçimlerden sonra bir yerlere kaçmayı düşünüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerden sonra bir yerlere kaçmayı düşündüğünü iddia ederek, "CHP iktidara yaklaştı, ayak sesleri duyuldu.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Erdoğan, seçimlerden sonra bir yerlere kaçmayı düşünüyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerden sonra bir yerlere kaçmayı düşündüğünü iddia ederek, "CHP iktidara yaklaştı, ayak sesleri duyuldu. Ben onun için iyi bir yer buldum. Sudan. Ömer El Beşir'in yanına gitsin." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililere seslendi. Saat 15.00'de yapılması duyurulan mitinge yaklaşık 1.5 saat gecikmeyle gelen Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yine Başbakan Erdoğan vardı.

Konuşmasına, 'İnşallah Balıkesir'e bir daha başbakan olarak geleceğim' diye başlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bunun için millete güvendiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın, partisinin mitinglerinde atılan 'Hırsız Tayyip' sloganları nedeniyle hakkında dava açtığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sanıyor ki dava açınca ben korkacağım. Yahu sen ayakkabı kutusundan korkuyorsun kardeşim. Ben, senden niye korkayım. Siz hiç ayakkabı kutusundan korkan başbakan gördünüz mü? Başçalan. Gençler tweet atıyorlar. Siz twetten korkup yasak getiren başbakana güven duyabilir misiniz? Hiç bir zaman güvenmedik. Asla güvenmeyeceğiz. Kul hakkı yiyene biz güvenmeyeceğiz. Türkiye'yi aydınlığa çıkarmanın iki aşaması var. İlk aşaması yerel yönetimler. Ayın 30'unda sandığa gidip karar vereceğiz. Kararımız çok önemli. Elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanın. İki tane seçenek var önünüzde. Ya helalden yana oy kullanacaksınız, ya da haramdan yana. Balıkesir'in vicdanına soruyorum, neden yana oy kullanacaksınız? O zaman Recep'in işi bitti. Başçalan gidiyor artık. Halkın iradesiyle göndereceğiz onu, demokrasi yoluyla göndereceğiz onu." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, düne kadar mağduriyet edebiyatı yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, "Ne olsa ben mağdurum. Yahu kardeşim malı götürdün yine mağdursun. Paraları istifledin yine mağdursun. Paraları dağıttıktan sonra ertesi gün 18 Aralık'ta dördüncü telefonu ediyor. 'Oğlum paraları sıfırladınız mı' diye soruyor. 'Babacığım bir miktar kaldı' diyor. 'Oğlum ne kadar kaldı' diyor, '30 milyon Avro civarında kaldı babacığım' diyor. Balıkesirlinin vicdanına sesleniyorum. İlk kez dünya tarihinde bir başbakan oğluna telefon edip, 'Evdeki paralı sıfırla' diyor. Şimdi ben Balıkesirlinin işçisine, esnafına, emeklisine, sanayicisine, ev hanıma soruyorum. Sizin vicdanınız bunu kabul ediyor mu? O zaman yapacağınız çok kolay bir şey var. Ayın otuzunda omuz omuza bir bayram havası içinde sandığa gidip demokrasiyi tecelli ettireceğiz ve başçalanı, 'Abbas yolcu' diyeceğiz ve göndereceğiz." şeklinde konuştu.

Provokasyonlara, kavgalara karşı vatandaşları uyaran Kılıçdaroğlu, hırsızdan ve yalancıdan başbakan olamayacağını söyledi. 30 Mart'ta sandıkta kul hakkı yiyenden hesap soracaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, gençlere seslenerek, "Ayrılmayacağız, bölünmeyeceğiz. Provokasyona gelmeyeceğiz. Bölmek istiyor, bölünmeyeceğiz. Kavga ettirmek istiyor, kavga etmeyeceğiz. Yani hırsızın dediğini yapmayacağız. Yani hırsızdan başbakan olur mu? Yalancıdan başbakan olur mu? Hem hırsız hem yalancıdan başbakan olur mu? Olmaz. Vallahi de olmaz billahi de olmaz. 30 Mart'ta sandıkta bunun hesabını soracağız. Aramızda çok sayıda genç var. Umudumuz olan gençler size hayranım. Gençler bu ülkede bir diktatöre diz çöktürüp karizmasını çizdiler. O nedenle size hayranım. Attığınız tweetlerde 140 karakter kullanıyorsunuz. O diktatör 140 karakterden korktu. Onun için size hayranım. İlk kez bu seçimlerde 2.5 milyon genç sandığa gidip ilk kez oy kullanacak. Önünüzde iki seçenek var. Ya özgürlükten yana oy kullanacaksanız ya da karanlıktan yana. Sizleri umudumuz olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın, 'Hırsızlık babadan oğula geçer, oğuldan babaya geçmez' sözünü hatırlatan CHP lideri, bunun çok doğru olduğunu söyledi. "Şimdi Bilal'e hırsızlığı kim öğretiyor? diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Siz hiç bir babanın oğluna hırsızlığı öğreteceğini nasıl kabul edersiniz? Böyle bir şey olabilir mi? Emin olun ben o çocuğa üzülüyorum, babasına değil. Dünyalığını yapmış zaten. CHP iktidara yaklaştı, ayak sesleri duyuldu. Yerel seçimlerden sonra göreceksiniz bir yerlere kaçmayı düşünüyor. Ben onun için iyi bir yer buldum. Sudan. Ömer El Beşir'in yanına gitsin. Ömer El Beşir, uluslararası mahkemede yargılanıp mahkûm olan birisidir. Ömer El Beşir'i Türkiye'ye davet etti. Altına kırmızı halılar serdi ve tekrar Sudan'a gönderdi. Ömer El Beşir'e yolsuzlukta kimse eline su dökemez. Erdoğan'ın eline de yolsuzluktan kimse eline su dökemez. Bu işleri çok iyi bilir. Uzmanıdır bu işlerin, ustasıdır bu işlerin. Malı götürür, döner bir de der ki 'Ben mağdur oldum' Yahu nasıl mağdur oldun. Ömer El Beşir ile Erdoğan yan yana geldiklerinde herhalde birisi diyecek ki 'Ben bu toplumu bu kadar böldüm' öbürü diyecek ki 'Seninki hikâye ben daha fazla böldüm' O diyecek ki 'Ben şu kadar mal götürdüm', öteki diyecek ki 'Seninki hikâye ben 85 milyar Avro' diyecek. Karşılıklı sohbetleri böyle gelişecek. Ama sözüm söz, onu Ömer El Beşir'in kucağından alacağım Türkiye'ye getireceğim ve hesabını soracağım."







CİHAN

Yorumlar