Kılıçdaroğlu'dan tartışma çıkaracak yeni sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'kanlı tehdidi'nden sonra bu kez de 'Devrim için bedel ödemeye hazırız' dedi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan tartışma çıkaracak yeni sözler
Başkanlık sistemine karşı yaptığı çıkışla büyük tepki toplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tepkilere neden olacak yeni açıklamalarda bulundu. 'Tam demokrasi için' devrim yapılması gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu bunun için bedel ödeneceğini buna da hazır olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Almanya'da katıldığı bir panelde, devrim yapılması gerektiğini, bunun için de her türlü bedeli ödemeye hazır olduklarını savundu. 

Kılıçdaroğlu  Berlin Maritim Otel'de düzenlenen etkinlikte partililere hitap etti. Kılıçdaroğlu, kendilerinin demokrasi dedikçe üstlerine gelindiğini iddia ederek, "Her alanda üstümüze geliyorlar. Dün  Türkiye'de Odalar ve Borsalar Birliğinde bir konuşma yaptım. Buraya geldim. Ben buradayım dünyanın lafını ediyorlar arkamdan. Şunu söyledim, 'sözüm söz,  Türkiye'ye gelince onun ağzının payını vereceğim.' Vereceğim onun ağzının payını. Savcıları harekete geçirmişler. Sanıyorlar ki savcı fezleke düzenleyecek, biz de korkacağız. Siz kim oluyorsunuz da biz sizden korkacağız? Makama bağlı olarak korku alanları yaratmaya çalışıyorlar. Senin makamın ne olursa olsun, benim makamım ne olursa olsun ben haklıysam sonuna kadar direneceğim, ta ki demokrasiyi  Türkiye'ye getirinceye kadar." diye konuştu.

Türkiye'de tam demokrasi ve özgürlüklerin temelinin atılması gerektiğini kaydeden CHP Genel Başkanı, "Devrimler kolay gerçekleşmez, devrimleri gerçekleştirmek için serde bedel ödemek vardır. Bedel ödemekse hepimiz bedel ödemeye hazırız. Bedel ödemeden bir şey yapmak mümkün değil. Bedel ödemekse sonuna kadar ödeyeceğiz, yeter ki tam demokrasi ve özgürlüğe kavuşulsun." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Böyle başkanlık sisemini kan dökmeden gerçekleştirmezsiniz" sözlerine Almanya'da açıklık getirdi. Kılıçdaroğlu, "Demokrasiye karşı olanların kan dökme geleneği vardır. Bu uyarıyı yapmak istedim" dedi.

Deutsche Welle Türkçe servisine konuşan Kılıçdaroğlu, "Tam demokrasiyi getirmenin bir bedeli vardır ve insanlar demokrasiyi getirmek için bedel ödemeye hazır olmalılar" dedi. 

CHP lideri, hakkında soruşturma açılmasını da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Soruşturma açarak bizi korkutacağını sanıyor, demokrasi konusunda sonuna kadar mücadele edeceğiz. Savcı değil, Erdoğan değil, kim olursa olsun" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, dokunulmazlık konusunda da parti olarak kürsü dokunulmazlığı hariç, dokunulmazlıkların kalkmasını savunduklarını söyledi, AK Parti'nin bu konuda samimi olmadığını belirtti.

Yorumlar

Mehmet gök Bu kılıcdaroglu denen adam meymenetsizin biri bundan nehayır gelir Kefere pis herifden İşi gücü alavere dalavere bir purojeden bahsediyormu Yok al birini vur ötekine