Kılıçdaroğlu: Bir hırsızla yan yana gelmeyi uygun görmüyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eskiden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yapıp kendisiyle bir televizyon kanalında karşı karşıya gelmek istediğini belirterek, "Artık bir hırsızla karşı karşıya gelmeme herhalde sizin izin vermemeniz gerekir.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: Bir hırsızla yan yana gelmeyi uygun görmüyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eskiden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yapıp kendisiyle bir televizyon kanalında karşı karşıya gelmek istediğini belirterek, "Artık bir hırsızla karşı karşıya gelmeme herhalde sizin izin vermemeniz gerekir. Bir hırsızla televizyon kanalında yan yana gelmeyi uygun görür müsünüz? Ben de uygun görmüyorum zaten." dedi.

Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın ayakkabı kutusuyla geldiği mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamada bundan sonra Başbakan'a "Başbakan" olarak hitap etmeyeceğini söylediğini hatırlatarak, "Kendim söz verdim, bir daha o adama Başbakan demeyeceğim. Başçalan. Her şeyi görüyorsunuz. Bütün dünyanın gözü önünde oluyor. Herkes Türkiye'de olup bitenleri görüyor. Onlarca ses kaydı yayınlandı, hiçbirine sahte demediler. Ne zaman kendi sesi çıktı, 'Bu yalan.' dedi. Sen yalansın sen, başçalan. Siyasete atıldığım gün mal varlığımı koydum. Alınterim. Herkesin zengin olmasını isteriz. Başçalan, mal varlıklarını açıkladı mı? Çocuklarının mal varlıklarını açıkladı mı?" şeklinde konuştu.

'YAN YANA GELMEYİ UYGUN GÖRMÜYORUM'

Başbakan Erdoğan'ın, kendisiyle uğraşmayı sevdiğini iddia eden Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bundan sonra onunla yan yana gelmeyeceğini söyledi: "Eskiden derdim ki televizyonda çık karşıma. Artık bir hırsızla televizyon kanalında yan yana gelmeyi uygun görmüyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen biriyle nasıl yan yana gelirim. Üstelik tek başına da malı götürmüyor, aile boyu götürüyor. Sabahın köründe, 'Oğlum ne var ne yok. Oğlum şuralarda şuralarda para var.' Oğlan halen uyanmamış. 'Aynı gün paraları sıfırla.' diyor. 'Amcanı, yeğenini, damadını çağır.' diyor. 'Onlar da sıfırlasın.' diyor. Ona ben başçalan diyorsam bir nedeni var. Büyük götürüyorlar bunlar. Artık adı başçalana çıkmış birinin, Türkiye Cumhuriyeti'nde o koltukta oturmaması gerekiyor. Sende ar varsa, Allah korkusu varsa o koltuktan derhal ayrıl. 17 Aralık saat 08.02 geçe telefon ediyor, 'Oğlum paraları sıfırla.' diyor. Tekrar arıyor, 'Oğlum sıfırladınız mı?'. 'Baba, halen 30 milyon euro kaldı. Daha sıfırlamadık.' diyor. Emekli kardeşlerimize sesleniyorum, maaşınız niye düşük? O adam 30 milyon euro götürüyorsa senin maaşın düşük olur. İşsizlere sesleniyorum, bu iktidarda kalırsa sen yine işsiz kalırsın. Gün, ülkemize sahip çıkma günü. Eğer bunları yaparsak, şehitlerimize verdiğimiz sözü yerine getirmiş oluruz. Gün, helâl süt emmişlerin iktidara gelme günü. Gün bugündür. Hep beraber bunun mücadelesini yapacağız. Hep beraber bunun kavgasını yapacağız. Bu başçalan arada diyor ki, 'Benim her soruya yanıtım var, cevap veririm.' Her soruya cevap verebilir mi? Hani bir bakan vardı, 700 bin liralık kol saati, kimden aldı? Zarrab’dan aldı. Hani bir bakan vardı, oğluna telefon ediyor sabahın köründe, 'Oğlum kaç lira var' diyor. 'Baba, üç beş kuruş var.' diyor. 'Oğlum, kaç lira var?' 'E baba, 1 trilyon civarı bir para var.' diyor. Şimdi bunların tamamı doğru, gerçek. Bir bankanın genel müdürünün evinde, ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar serbest. Bunlar kapatılamaz. Dünyanın hiçbir yerinde devletini soyan bir başbakan olmaz. Başbakanlık namuslu kişilerin oturduğu koltuktur, hırsızların oturdukları koltuk değildir."

'YAYINLARI KESİYORLAR'

"Alo Fatih" döneminin başladığını öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ne diyor? 'Hemen bu yayını kesin.' diyor. Yaşar Nuri Hoca konuşuyor, 'Hemen kesin.' diyor. 'Alo Fatih, derhal keseceğiz. derhal.' diyor ve 630 milyon dolarlık medya havuzu oluşturdular. Gazeteleri birilerine peşkeş çekiyorlar. Bu gazetelerden birisinin genel yayın yönetmeni, açıyor telefonu bankanın genel müdürüne, 'Süleyman, 2 milyona ihtiyacım var, gönder. Çalışanların maaşını ödeyeceğim.' diyor. Orada bu ülkenin insanların alınteri var. Buradan medya patronlarına sesleniyorum, ya adam gibi yayın yaparsanız ya gün gelir biz hesabını sorarız. TBMM’de konuşuyoruz, Başbakan'ın, 'Trilyonları sıfırlayın' diye oğluyla yaptığı konuşmayı veriyoruz, korkudan yayını kesiyorlar. Korkmayacaksınız, yürekli olacaksınız."

Bu arada miting sırasında yaşlı bir kadın bayıldı. Kadın, orada bulunan doktor belediye başkanları müdahale ettikten sonra 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından hastaneyi kaldırıldı. CİHAN

Yorumlar