Kılıçdaroğlu: "Aslolan CHP’li olmak"

CHP Genel Başkanı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Aslolan CHP'li olmaktır'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: "Aslolan CHP’li olmak"

CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Listeye girsin ya da girmesin tüm namzet adaylarının tıpkı çalışmaları seçimlerde de yapmaları benim en kocaman arzumdur. Çünkü mühim olan ülkenin, demokrasinin güçlenmesi" dedi.

Ankara’da 72 bin 453 CHP’li üye, mebus namzet adaylarını seçmek için önseçime giderken CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Atatürk Anadolu Lisesi’nde oyunu kullandı. 46 Nolu sandıkta oyunu kullanan Kılıçdaroğlu’na Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Selçuk Dereli ve öteki partililer eşlik etti.

Kılıçdaroğlu’nun oy kullanma işlemi sonrasında partililerin hummalı merakı izdihama sebep oldu. Kendisiyle fotoğraf çektirmek arzulayan partilileri kırmayan Kılıçdaroğlu’na alaka hummalı olunca kimi partililer ezilme tehlikesi atlattı. Korumalar oy kullandığı salondan makam aracına gidişine kadar yolu açmakta zorlandı.

Ankara 1. Bölge’de 86, 2. Bölge’de 53 namzet adayının yarışacağı önseçimde, iki alanda yekün 72 bin 453 organ oy kullandı.

Oy kullanma işleminin peşinden gazetecilerin sorularını cevap veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Adayları belirlerken kriteriniz ne oldu, neye nazaran oy kullandınız?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bu konu için yorum yapmak istemiyorum lakin umumi kanaatim şuydu: Gençlerin ve hanımların seçildiği bir önseçim olması benim en kocaman arzumdur" karşılığını verdi.

"ASLOLAN CHP’Lİ OLMAK"

Bir gazetecinin Ankara’da yapılan önseçime gösterdiği hummalı merakı hatırlatarak, "Sizce CHP önseçimde gösterdiği çabayı 7 Haziran’da da gösterecek mi? Listeye giremeyenler de bu desteği verecek mi?" sorusu üstüne ise Kılıçdaroğlu, "Listeye girmek ya da girmemek bir sonuçtur, aslolan CHP’li olmaktır. Listeye girsin ya da girmesin tüm namzet adaylarının tıpkı çalışmaları seçimlerde de yapmaları benim en kocaman arzumdur. Çünkü mühim olan ülkenin, demokrasinin güçlenmesidir. Biz daima söyledik ’milletin vekilini milletin kendisi seçmeli’ diye. Bunu CHP dışında hiç bir parti yapmıyor, yalnızca biz yapıyoruz. Niye biz yapıyoruz, sebebi ise biz demokrasiye inanıyoruz, demokrasiyi savunuyoruz. Liderlerin mebus adaylarını getirip milletin önüne metazori şekilde koymaları bizim ağrımıza gidiyor. 55 yerde önseçim yaptık, bugün 45 yerde hakim gözetiminde yapıyoruz, 1 milyona yakın organ kendi milletvekilini seçmek için sandık başına gidiyor. Bu gerçekte demokrasinin Türkiye’de ne kadar paha yitirdiğini gösteriyor. Biz yeni bir anlayışı yine kazandırmak istiyoruz, demokrasiyi güçlendirmek istiyoruz, yurttaşlarımız geldiler, kendi milletvekillerini seçecekler. Bütün vatandaşlarıma da sesleniyorum: Demokrasiye inanan tek parti CHP’dir, demokrasiyi savunan tek parti CHP’dir, üyeleriyle mebus adaylarını seçen tek parti CHP’dir. O sebeple herkesten şunu istiyorum: Bu ülkede demokrasi mi istiyorsunuz, oyununuz vereceğiniz yer dikkat çekici artık. Bunun en somut örneğini burada görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Torba Yasa’da düzenlemeye gidilerek, Cumhurbaşkanlığı’na örtülü tahsisat getirilmesine yönelik soruya ise, "Örtülü ödeneklerle ilgili yorumları Salı günü yapacağım" yanıtını vererek, CHP Grup Toplantısı’nı işaret etti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi çalışmaları kapsamında Ankara’da İzmir’e gidecek.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar