Kılıçdaroğlu: 30 Mart'ta bahar temizliği yapmaya var mısınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları herkesin bildiğini belirterek, "Ben de biliyorum siz de biliyorsunuz.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: 30 Mart'ta bahar temizliği yapmaya var mısınız?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları herkesin bildiğini belirterek, "Ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Bahardayız, ağaçlar çiçek açmış, hanımlar bahar temizliği yapıyor. 30 Mart'ta bir bahar temizliği yapmaya hazır mıyız?" dedi.

Kılıçdaroğlu, Uşak kent meydanında vatandaşlar ile buluştu. Partililerin 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, "İnşallah o da olacak. Sizlerin sayesinde Allah’ın izni ile Uşak’a bir daha geleceğim ve Başbakan olarak geleceğim. Bu milletin verasetine inanıyorum, bu millete güveniyorum, tek güvencem Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu yurttaşlarıdır. Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Bahardayız, ağaçlar çiçek açmış, hanımlar bahar temizliği yapıyor. 30 Mart'ta bir bahar temizliği yapmaya hazır mıyız?" diye konuştu.

Mitingin başında balonlara bağlanan ayakkabı kutularının gökyüzüne bırakılması üzerine ayakkabı kutularını gösteren Kılıçdaroğlu, “Ayakkabı kutusu ama içinde dolar yok. İçinde para olsaydı Başbakan zıplardı, hayatı para üstüne.” dedi. Mitinge katılanların 'Hırsız Tayyip' sloganları atması üzerine Kılıçdaroğlu, “Her yerde bu slogan atılıyor, biraz daha o sloganı atarsanız vallahi de patentini alır, slogan attığınızda sizden parasını ister. Çünkü hayatı para üzerine kurulu, her şey para onun için.” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Buraya yağmur yağmış galiba, Denizli’de de yağmur yağdı beraber ıslandık, burada da yağmur yağsa birlikte ıslanacağız. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz, insanımızı, bayrağımızı seviyoruz. Çünkü biz Akdeniz’e kısrak başı gibi uzanan bu memleket bizim diyoruz. Hepimiz Mustafa Kemal’in askeriyiz çünkü biz bu ülkeyi alın teri ve gözyaşı ile kurduk. Çanakkale’de, Afyon’da, Antep’te, Urfa’da dedelerimiz kucak kucağa öldü ve biz mücadelemizi çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak için yapıyoruz. Babalarımız dedelerimiz şehit oldular, kanlarını döktüler, çocukları daha güzel bir Türkiye bırakmak için. Görev bizde, biz de çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Daha güzel bir Türkiye’nin temelinde ahlak yatar. Bütün inançların ortak temeli ahlaktır. Siyasette de ahlakın egemen olması lazım. Ahlak aynı zamanda adalettir. Adaletin için boşalttılar. Şimdi kendi yolsuzluklarını meşrulaştırmak istiyorlar. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar. Bu ülkede taş taş üstüne koyan herkesi saygıyla anacağız. Hiç kimseyi ayrıştırmayacağız. Başçalan, Menderes’ten söz ediyor. Söyledim Aydın’da sen Menderes’in tırnağı bile olamazsın, rahmetli Menderes hiçbir zaman çocuklarına telefon açıp evladım evdeki paraları sıfırlayın polis geliyor diye bir söz etmedi, asla. Rahmetli Menderes’in oğlu mezun oluyor, üniversiteden geliyor, baba ben ticaretle uğraşacağım, rahmetli Menderes’in söylediği oğlum sen ticaret ile uğraşamazsın, yaptığın her alışveriş bana fatura edilir, ben başbakanım, başbakanlık konutunda kaldığım sürece hiç ticaret ile uğraşma. Bu kadar duyarlı bir insan, sen Menderes’in tırnağı bile olamazsın. Sen kim Menderes kim, senin dünyada adını herkes biliyor. Bir başka ülkenin başbakanı ile görüşseler, o yabancı ülkenin başbakanı içinden diyecek ki, şu Allah'ın takdirine bak, ben bu adamla nasıl aynı kareye gireceğim, bu adam kendi ülkesini soyuyor, ben kendi ülkem için çalışıyorum diyecek. Türkiye’yi bu duruma düşürdü."

2,5 milyon gencin bu sene ilk defa sandığa gideceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sizin attığınız tweetten korkan adamdan başbakan olur mu? Tweetinden korkan bir Başbakan olur mu? Korkak adamlardan biliyorsunuz genelde diktatörler çıkar. Diktatörler baskı kurar ve toplumu susturmak isterler. Tweetinden korkuyorsun 140 karakterde düşüncesini açıklayacak. O gencin gücünden korkuyor. Gençlere sesleniyorum ya özgürlükten yana ya da diktatörlükten yana oy kullanacaksınız. CHP iktidarında hükümeti eleştiren işadamının kapısına vergi müfettişi göndermeyeceğim. Onun özgürlüğüne saygı duyacağım. İşadamları konuşmaktan korkuyor, hemen kapısına 2 vergi müfettişi, bunu kabul etmiyorum. Demokrasilerde böyle şey olmaz. Elbette ki iş adamı yeri geldiğinde eleştirecek. Bir siyasetçinin en çok ihtiyaç duyduğu şey eleştiridir. Bir siyasetçi sürekli övülürse hataya sevk edilir. Yanlışını herkesin bir şekilde dile getirmesi lazım. Kul hakkı yiyen adamdan vatansever çıkar mı? Oğlunun evine 30 milyon Euro istifleyenden vatansever çıkar mı? Bir yabancının 4 bakanı para ile satın almasından vatanseverlik çıkar mı? Elini vicdanına koy düşün, san neden mazotun litresini 5 liradan veriyorlar. Gürcistan'da petrol yok bizde de yok. Orada mazotun litresi 2 lira bizde 5 lira. Çiftçi kardeşim yarın sandığa gideceksin. Elini vicdanına koy ve düşün. Neden bana dünyanın en pahalı mazotu satılıyor diye. Birileri malı götürüyor, faturayı sana kesiyor. Çiftçi kardeşim elini vicdanına koy ve düşün, birisi malı götürürsem faturayı birisine kesmek lazım size kesiyor faturayı. Benim sözüm CHP’nin sözü halkın partisinin sözü bizim iktidarımızda mazot çiftçi için 1,5 lira olacak. Sözüm söz CHP iktidarında nereye kaçarsa kaçsın getireceğim hesabını soracağım. 247 katrilyonu tahsil edip bu millete vereceğim, o para sizin paranız. Bu ülkede her şey var, biz zengin bir ülkeyiz, ama şanssızlığımız çalanların olması." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın kendisine dava açmasına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Bana dava açmış sanıyor ki dava açtı, ben korkacağım. Ayakkabı kutusundan korkan ben değilim sen korkuyorsun ayakkabı kutusundan, gençlerin tweetinden sen korkuyorsun, sende inanç olsa adam gibi adam olsan ben böyle bir şaibenin altında kalmam bana haksızlık yapılıyor dersin. 17 Aralık Şebi Aruz, Mevlana’nın Hakk'a yürüdüğü gün bunların maskeleri düştü. Şimdi ben AKP’ye oy veren demokrasiye inanmış yurttaşlarıma seslenmek istiyorum sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun düşünün. Size verilen sözlerin hangisini tuttular, yolsuzluğu kaldırdılar mı, kendileri yapıyorlar. Sandığa giderken herkes düşünsün. Helale mi oy vereceksin, harama mı oy vereceksin. Helale mi ortak olacaksın, helale mi ortak olacaksın?" CİHAN

Yorumlar