Kılıçdaroğlu: 30 Mart’ta bahar temizliği yapıp, haramilerin iktidarını yıkacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mart ayının baharın müjdecisi olduğunu, 30 Mart’ta da sandıkta bahar temizliği yaparak, haramilerin iktidarını yıkacaklarını, halkın iktidarını kuracaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu: 30 Mart’ta bahar temizliği yapıp, haramilerin iktidarını yıkacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mart ayının baharın müjdecisi olduğunu, 30 Mart’ta da sandıkta bahar temizliği yaparak, haramilerin iktidarını yıkacaklarını, halkın iktidarını kuracaklarını söyledi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart mahalli seçimler öncesi mitinglerine devam ediyor. Bu kapsamda partisinin Isparta teşkilatı tarafından düzenlenen mitinge katılan Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümet Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Konuşmasında 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile Twitter’ın yasaklanmasına değinen Kılıçdaroğlu, Ispartalılara “Sandıkta oyumuzu kullanalım haramilerin iktidarını yıkalım, halkın iktidarını kuralım.” diye seslendi.

        Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Türkiye’yi kirlikten arındıracağız. Güzel bir Türkiye, huzur içinde yaşadığımız Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Aramızda kadın kardeşlerimiz var. mart bahar ayıdır, ağaçlar çiçek açar, oraya baktığımız zaman rengarenk çiçekler görürüz, huzur duyarız. Baharın müjdecisi olarak görürüz. Hanımlar bir de baharda temizlik yaparlar. 30 Mart’ta temizliğe hazır mısınız? Türkiye’yi kirlilikten temizlemek için, kirlilikten arındırmak için hep beraber elimize süpürgeyi alacağız, oylarımızla sandığa gideceğiz. Bir bahar gibi barış yüreğimizde olsun, gönüllerimizde olsun, ellerimizde hüviyet cüzdanımız olsun sandığa gidelim. Omuz omuza, gönül gönüle oylarımızı kullanalım. Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuralım. Söz mü?”

Kılıçdaroğlu, Isparta’nın 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel gibi büyük bir siyasetçi yetiştirdiğini söyledi. Hiçbir siyasetçinin arkasından konuşmadığını belirten Kılıçdaroğlu, 2 Mart’ta Isparta’da miting yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Demirel’i yuhalatmasını eleştirerek, “Buraya başbakanlık koltuğunda oturan bir zat geldi. Adı neydi. Ben unutmuştum, bana hatırlatıyorsunuz, ‘başçalan’ geldi. Bu meydanda Süleyman Demirel’i yuhalattı. Onu kınıyorum, zaten bir hırsız ancak onu yapabilir. Namuslu bir insan bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış birine asla yuh çektirmez.” dedi.

Son yaşanan olaylara değinerek ülkenin çok şeyler kaybettiğini belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin demokrasi ve özgürlüğe müdahale ettiğini kaydetti. "Çok sayıda genç var. Onların Twitter’ına müdahale ediyorlar, yasak getiriyorlar.” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Becerebilirler mi? Yasaklayabilirler mi? Bunu beceremezler. Ama malı götürmeyi çok iyi bilirler. Onların görevi kul hakkı yemektir. Onlar haram para ile besleniyorlar. Helal para ile değil. Harama ortak oldular, helale değil. Onlar tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediler. Ayaz bebeğin ölümüne bile üzülmediler. Gencecik çocuklar öldürüldü ama o seramiklere yazık oldu diyor. Nasıl bir insansın sen?”

“BAŞBAKAN KORKUYOR, ONDAN TWİTTER’I YASAKLIYOR”

Özgürlüklerin önündeki bütün engelleri kaldıracaklarını ifade eden CHP lideri, iş adamları kendilerini eleştirdi diye bir gün sonra vergi müfettişi göndermeyeceklerini, kadın erkek eşitliği sağlayacaklarını, kadının kılık kıyafetine karışmayacaklarını, başörtüsü üzerinden siyaset yapmayacaklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, “Onlar çalıyorlar faturayı size kesiyorlar. Siz ödüyorsunuz malı onlar götürüyor. Bunun için sandıkta size görev düşüyor. Haramilerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağız. Hırsız Tayyip, onun unvanını artık bütün dünya biliyor. Bir bakanın çocuğunun odasında para kasaları neden olsun? Oy kullanan yurttaşlarıma sesleniyorum, sizin çocuklarınız da gencecik çocuklar, 2,5 milyon kişi ilk kez sandığa gidecek. Size yasak getiren, siz düşüncelerinizi en olgun şekilde 140 karakterle Twitter’dan yazıyorsunuz ama başçalan korkuyor. Diktatörler korkak olurlar. Gençler özgür bir Türkiye istiyorsanız adres belli, altı ok.” ifadelerini kullandı.

“NE KADAR PARAYA İHTİYACIN VARSA SÖYLE”

Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan olayını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Diyor ki; ‘Berkin’in alamadığı ekmeği Bilal’a yedirmeyiz. Zaten Bilal ekmek yemiyor ki. Pastayla, havyarla besleniyor. Ekmek garip gurabanın aradığı bir şey. Para dağıttıktan sonra evde 30 milyon Euro tutuyor. Ben samimi söylüyorum. Bunu bütün içtenliğimle ifade ediyorum. Sevgili başçalan senin kaç liraya ihtiyacın varsa, kaç lira ile doyacaksan, vallahi bana bir telefon et, haber ver bir kampanya açacağım, parayı toplayacağım vereceğim sana. Düş bu milletin yakasından. Başçalan yapabilir mi? Bunu çaldıkça doymuyor.” şeklinde konuştu.

“HIRSIZ DEYİNCE KOLLARI KABARIYOR”

Başbakan Erdoğan’ın CHP’nin ülkeyi yönetemeyeceğini iddiasını da eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, devleti kuran partinin devleti yönetebileceğini söyledi. Ancak devleti onlar gibi yönetmeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Ama bir şey söylüyorsa doğru. Onlar gibi biz yönetemeyiz. Vallahi. Çünkü çalamayız. Utanırız. Allah’tan korkar, kuldan utanırız. Çalamayız, milletin önüne çıkamayız. Birisi bize hırsız dediği zaman utanırız ya. Hemen deriz ki ‘bir dakika sen neye göre konuşuyorsun’ ama bunlara hırsız deyince kolları kabarıyor. Hayret ediyorum. Dünyanın hiçbir ülkesinde miting meydanlarında bir başbakan için hırsız denmemiştir. İlk kez Türkiye’de deniyor ve haklı olarak deniyor. Çalışıyor, çırpıyor. Yoluyor, kul hakkı yiyor.” CİHAN

Yorumlar