Kılıç: Askerlerin kaçırılması provokasyondur

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 4 askerin kaçırılmasını provokasyon olarak değerlendirdi: Kılıç, "Terörü azdırmak ve çözümü durdurmak isteyen çevreler var.

Google Haberlere Abone ol
Kılıç: Askerlerin kaçırılması provokasyondur

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 4 askerin kaçırılmasını provokasyon olarak değerlendirdi: Kılıç, "Terörü azdırmak ve çözümü durdurmak isteyen çevreler var. Provokasyona gelmeyeceğiz." dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir dizi ziyaret ve açılış programına katılmak üzere Kütahya'ya geldi. Bakan Kılıç, yürüyerek geldiği Kütahya Valiliği'nde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Kılıç, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 astsubay ve 2 uzman çavuşun kaçırılmasını değerlendirdi. Kılıç; "Terörü azdırmak ve çözümü durdurmak isteyen çevreler var. Provokasyona gelmeyeceğiz. Bu çevrelerin herkesçe bilinen tezgahlarına teslim olmayacağız ve Türkiye'nin terör ringinde bir kum torbasına dönüştürülmesine rıza göstermeyeceğiz. Askerlerimizin kaçırılması bir istismardır. Apaçık bir provokasyondur. Çözüm sürecini sabote etmektir ve çözüm süreci ile ilgili yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun sorumlusu bu provokasyona alet olan çevrelerdir. Herkes hesabını, buna göre yapması lazım. Vatandaşlarımızın da, çok uyanık olması lazım. Çünkü Türkiye'nin, bulunduğu bölgede çok büyük mücadeleler var. Bizim hedefimiz, bu mücadeleden Türkiye'yi, terörü sonlandırmış bir ülke olarak çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.

PARTİYİ ÇÖZÜM SÜRECİNDEN KOPARMAYI HEDEFLEMEKTEDİR

AK Parti Diyarbakır il teşkilatı binasına atılan bombalarla ilgili de Bakan Kılıç şunları ifade etti: "Hem siyasi çözümden bahsederler, partilere geniş faaliyet alanı tanınması gerektiğini ifade edenler, aynı zamanda siyasi partilere yönelik saldırıların müsebbibi olurlarsa millet ödetir. Parti binasının ne suçu, günahı var. Parti binasına saldırmak demek, provokasyonu derinleştirmek demektir. Parti binasına saldırmak, o partiyi çözüm sürecinden koparmayı hedeflemektir. AK Parti hareketi; hükümetimiz ve tabanımız, Türkiye'nin terör sorununu çözmek için attığı adımları kararlılıkla devam ettirecektir. Ama anlaşılan odur ki, belli çevreler terör kartını yeniden canlandırmak, Türkiye'yi yeniden terörize etmek, istemektedir. Buna karşı da bütün vatandaşlarımızın partili partisiz, sağduyulu hareket etme gibi önemli bir sorumluluğu var." CİHAN

Yorumlar