Keskin: Seçimler Türkiye'nin siyasi namusu haline geldi

Örgütlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, bu yerel seçimlerin Türkiye’nin siyasi namusu haline geldiğini söyleyerek, partililerin oy verme işlemi bitinceye ve oylar sayılıncaya kadar sandık başından ayrılmaması istedi.

Google Haberlere Abone ol
Keskin: Seçimler Türkiye'nin siyasi namusu haline geldi

Örgütlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, bu yerel seçimlerin Türkiye’nin siyasi namusu haline geldiğini söyleyerek, partililerin oy verme işlemi bitinceye ve oylar sayılıncaya kadar sandık başından ayrılmaması istedi. Keskin, Denizli’nin Sarayköy ve Honaz ilçelerinde seçim çalışmalarını sürdürüyor. Partililere sandıklara sahip çıkma konusunda uyarılarda bulunan Keskin, 53 milyon seçmenin 194 bin 310 sandıkta oy kullanacağını belirtti.

‘BÜTÜN TUTANAKLARI SANDIK SANDIK KONTROL EDECEĞİZ’

CHP’nin Türkiye genelinde bina ve sandık sorumlularıyla müşahitlerden oluşan yaklaşık 1 milyon partiliyi “seçim timi” olarak görevlendirdiğini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Keskin, oluşabilecek şaibelere karşı ve oyların sayımı ile tutanaklara geçirilmesi sırasında çok dikkatli olunmasını istedi. Keskin, “Sandıklarda ıslak imzalı tutanakların siyasi parti temsilcilerine verilmesi bir zorunluluktur. Her sandık için sonuçları aldığımız bu ıslak imzalı tutanaklarla seçim kurulunun tutanaklarını karşılaştıracağız. Bilgisayardaki toplam sonuçlarla da hata yapılıp yapılmadığını sandık sandık kontrol edeceğiz. Bunun için oy sayım dökümü ve tutanaklara geçirilmesi sırasında olağanüstü dikkat etmemiz gerekiyor. Seçmenin iradesine bazı oyunlarla ipotek konulmasının önüne geçmek zorundayız.” diye konuştu.

Hayali seçmenlerin türediğini ve binlerce kişinin gerçek olmayan adreslerde ikamet ediyor gibi gösterilerek seçmen yapıldığını iddia eden Adnan Keskin, “Halkımızdan binlerce ihbar geliyor ve bu hayali seçmenlerin seçmen belgeleri elimize ulaşıyor. Bu seçmenler nereden gelmiştir, nasıl bu adreslere ışınlanmıştır bilen yok. Oyun içinde oyun var. İsimleri saptanan bu seçmenlere, oy vermeye geldiği zaman görevlilerimiz sandık başında mutlaka, ‘Bu adreste oturmadığın halde nasıl seçmen oldun?’ diye sormalıdır. Sandıkta her türlü oyunu bozmamız şarttır.” dedi. CİHAN

Yorumlar