Keskin: Erdoğan’ın bu gömlekle Cumhurbaşkanı adayı olması zor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, AK Parti iktidarının rüşvet, yolsuzluk ve hukuksuzlukla Türkiye’yi kokuttuğunu ileri sürerek, "Recep Tayyip Erdoğan, giderek itibarsızlaşmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Keskin: Erdoğan’ın bu gömlekle Cumhurbaşkanı adayı olması zor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, AK Parti iktidarının rüşvet, yolsuzluk ve hukuksuzlukla Türkiye’yi kokuttuğunu ileri sürerek, "Recep Tayyip Erdoğan, giderek itibarsızlaşmaktadır. Bu itibarsızlık, Erdoğan’ın üzerinden çıkaramayacağı ve artık değiştiremeyeceği kirli bir gömlek haline geldi." dedi. Memleketi Denizli’nin Çal ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Keskin, son günlerde AK Parti ve Başbakan Erdoğan’ın yeni ses kasetlerinin ortaya çıkmasıyla yaşanan akıl ve hukuk dışı gelişmelerin de fosseptikten fışkırır gibi ortaya saçıldığını söyledi. Erdoğan’ın İsviçre’deki banka hesaplarının da ortaya çıkacağını iddia ederek, "İnsan bataklığa düşmeyegörsün, çünkü çırpındıkça batarsın. Recep efendi de her çırpınışında giderek çamura batıyor." şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Keskin, ABD’de yayımlanan 2013 yılına ilişkin insan hakları raporunda, Türkiye için 18 defa yolsuzluğa atıfta bulunulduğunu aktardı. AB’nin de gündemdeki yolsuzluk olayları için yargı bağımsızlığı endişelerini dile getirmesinin vahim olduğunu belirterek, "Rüşvet ve yolsuzlukla mücadele etmeyen, tam aksine savunur uygulamalara yönelen siyasetçi, hırsız damgasını yer. Tayyip Erdoğan da damgalanmıştır. Bunun yarattığı itibarsızlık, Erdoğan’ın üzerinde kirli bir gömleğe dönüşmüştür. Bu gömleği ne değiştirebilir ne de çıkarabilir. Bu gömlekle Cumhurbaşkanı adayı olması da zor. Tayyip Erdoğan’ın siyasette son kullanım süresi dolmak üzeredir. Mitinglerdeki öfke dolu konuşmaları son çırpınışlarıdır." dedi. CİHAN

Yorumlar