Kemal Kılıçdaroğlu: Cemil Çiçek’in böyle bir yetkisi olduğuna inanmıyorum

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için verdiği soruşturma önergesi içerisinde tape olduğu için gönderen TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Cemil Çiçek’in böyle...

Google Haberlere Abone ol
Kemal Kılıçdaroğlu: Cemil Çiçek’in böyle bir yetkisi olduğuna inanmıyorum

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için verdiği soruşturma önergesi içerisinde tape olduğu için gönderen TBMM Başkanı Cemil Çiçek’i eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Sayın Cemil Çiçek’in böyle bir yetkisi olduğuna inanmıyorum. Yasalar böyle bir yetkinin olmadığını açıkça belirtiyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili görüşmelerine devam eden Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu ve üyelerini ziyaret etti. Toplantının ardından, Kılıçdaroğlu ve Hısarcıklıoğlu bir basın açıklaması yaptı. İstişare ziyaretlerini gerçekleştirdikleri için gerek şahsı ve camiası adına Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Hısarcıklıoğlu, “Bu minvalde sayın genel başkana görüşlerimizi ilettik. İsimler üzerinden değil ilkeler üzerinden hareket edilmesinin daha uygun olduğunu düşünüyoruz. TOBB olarak cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin itidalli bir şekilde tamamlanacağına inanıyoruz. Böylece seçim sonucunda ülkemizde huzurun sağlanmasını arzu ediyoruz. Huzur bulalım ki iş dünyası olarak biz de işimize odaklanalım. Daha fazla üretim daha fazla yatırım, daha fazla ihracat yapalım. Zaten bizim görevimiz de tüccar ve sanayiciler olarak çalışma ortamlarını iyileştirmek, rekabet güçlerini artırmak üzere çalışmak ve çözümler üretmektir.” değerlendirmelerinde bulundu.

Son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu ise “Sayın başkan ve arkadaşları sadece cumhurbaşkanlığı konusunda değil, Türkiye ekonomisi konusunda da düşüncelerini bize aktardılar. Sayın başkanın ifade ettiği bir konu çok önemli. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra huzurlu bir Türkiye bekliyoruz. “Huzurlu bir Türkiye’de üretim yaparım, ihracat yaratırız” diyor, aynı görüşü paylaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı makamına oturacak kişinin Türkiye’nin dirliği ve birliği üzerinde duyarlılığını sürdürmesi, Türkiye’de huzurun tesis edilmesi acısından devlet kurumlarının sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlaması çok çok önemli. Kendilerinin düşüncelerini aldık. Kendilerine ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından ikili, basın mensuplarının sorularını da cevapladı. “TOBB Genel Kurulu’nda bir siteminiz olmuştu. Geçen genel kurulda çağırılmadığınızla ilgili. Bununla ilgili konuştunuz mu?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “O tartışmalar geride kaldı. Zaman zaman düşüncelerimiz aktarırız. Demokrasi içerisinde kendi görüşlerimizi aktarmak, eleştirilerimizi yapmak en doğal hakkımız olarak kabul ediyoruz. Sayın başkan da büyük bir olgunluk gösterdi zaten. Eleştirileri büyük bir dikkatle dinledi. Sonuçta önemli olan şu kurumların siyasetle olan diyaloğunun sağlıklı bir zemin üzerinde ilerlemesi, hepimizin ortak beklentisi olmak durumundadır. Bu bağlamda iyi ilişkilerimizi de bundan sonra sürdüreceğiz.” cevabını verdi.

“EĞER HİZMET EDECEKSENİZ BURASI DA BİR MAKAM”

Hısarcıklıoğlu ise “Cumhurbaşkanı adayı olmasını isteyen TOBB üyeleri vardı. Böyle bir teklif gelirse nasıl yanıt verirsiniz?” sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: “Eğer ülkeye hizmet etmek istiyorsanız TOBB başkanlığı da bu konuda sizin için büyük bir avans sunuyor. Ne mutlu ki bize Türk iş dünyasına Türkiye’nin zenginleşmesine hizmet edecek bir makamdayız. Eğer hizmet edecekseniz burası da bir makam.”

"YASALAR BÖYLE BİR YETKİNİN OLMADIĞINI AÇIKÇA BELİRTİYOR"

“Cemil Çiçek, CHP’nin Başbakan Erdoğan hakkında verdiği soruşturma önergesi içerisinde tapeler olduğu gerekçesi ile iade etti. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise Kılıçdaroğlu, şu cevabı verdi: “Sayın Cemil Çiçek’in böyle bir yetkisinin olduğuna inanmıyorum. Yasalar böyle bir yetkinin olmadığını açıkça belirtiyor. Sayın Çiçek’in bu davranışını doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim. Zaten bugün grup başkan vekilleri yaptıkları basın toplantısında gerekli açıklamaları yaptılar.”

CİHAN

Yorumlar