Kemal Derviş'in sabıkası kabarık

CHP Lideri CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun en büyük seçim vaadi olan Kemal Derviş'in ekonomik ve siyasi dosyası kabarık.

Google Haberlere Abone ol
Kemal Derviş'in sabıkası kabarık

En güzel özeti çağın Başbakanı Ecevit yapıyor: Hayatımdaki en kocaman pişmanlık Derviş'tir. Tam 12 gün kayboldu bu Kamil... Emniyete bildirdik, gene de bulamadı.

ABD'DEN İTHAL BAKAN

Emekliye 2 aylık ikramiye sözüyle bir manada bütçe açığını ikiye katlayacağını taahhüt eden Kılıçdaroğlu'nun ümit bağladığı Derviş. 2001 krizinin peşinden ABD'den 'ithal edildi.' Ama icraatları o kadar reaksiyon çekti ki, CHP'liler sebebi ile dahi "ABD'nin Türkiye Valisi" olmakla suçlandı. Ecevit'in hastaneye kaldırılması sonrası Hüsamettin Özkan'ın başını çektiği ve aralarında İsmail Cem'in de olduğu küme harekete geçerek Yeni Türkiye Partisi'ni kurdu. Kurucularından bir tanesi de Kemal Derviş görünüyordu. Ancak bir anda ortadan kaybolan Derviş, DSP'lileri ortada bırakarak CHP'ye katılacağını açıkladı. 2005'te de Türkiye'den uzaklaştı. Bülent Ecevit'in dışında Derviş'le ilgili eleştiriler giderek arttı.

* DSP Genel Başkanı Masum Türker: Görevini devrederken Derviş bana 'Değişimi demokratik yöntemle sağlıyoruz' dedi. Bu, darbenin diğer bir türüydü...

* Güneş Taner: Hiçbir şey yapmadı, kahraman oldu! IMF'den 40 milyar dolar getirdi. O paralar batık bankalara dağıtıldı!

* Eski ATO Başkanı Sinan Aygün: Derviş IMF'nin isteklerini adeta 'emir' telakki ederek, hükümete dayatmada bulunuyordu.

SOFRANIN BEREKETİ KAÇTI

İşte Derviş'in 1.5 yıllık iktisat karnesinden başlıklar:

* Gıda ürünlerindeki yükseliş oranı yüzde 81 oldu.
* İşsiz sayısı 2 milyon 335 bin insana arttı.
* Türkiye yüzde 9,4 küçüldü. Milli gelir 2 bin 160 dolara, GSMH 148 milyar dolara geriledi.
* İnşaat maliyetleri yüzde 64.3'lük yükseliş gösterdi.
Geçtiğimiz zamanlarda CNN Türk'e konuşan Derviş de CHP'yi bilhassa çözüm süreci meselesi için ağır sözlerle eleştirmiş ve "İsterdim ki, CHP çözüm sürecinin öncüsü olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar