Kayseri’de Başkan Özhaseki güven tazeledi

Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, mevcut oy oranlarını koruyarak yeniden seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Kayseri’de Başkan Özhaseki güven tazeledi

Kayseri’de Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, mevcut oy oranlarını koruyarak yeniden seçildi. İlk kez il genelindeki bütün seçmenlerin büyükşehir belediye başkanlığı için oy kullandığı seçimde Başkan Mehmet Özhaseki, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 58 civarında oy aldı. Kayseri’nin 16 ilçesinde de kesin olmayan sonuçlara göre 12 ilçe belediye başkanlığını AK Partili başkan adayları kazandı.

Kayseri’de yapılan yerel seçimlerde, ilk belirlemelere göre büyükşehir belediye başkanlığı ile birlikte 16 ilçeden 12’sini AK partili başkanlar kazandı. 3 ilçeyi MHP’li başkanlar ve 1 ilçede CHP’li başkan kazandı.

Seçim sonuçlarına göre, 1994 yılında Melikgazi belediye başkanı olarak ilk görevini yapan Mehmet Özhaseki, 1998 yılında devraldığı Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı, 2014 yerel seçimlerini de kazanarak devam ettirdi. 20 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüten Özhaseki, bu dönemle birlikte 25 yılı tamamlayacak. Şehrin en büyük ve nüfusunun yoğun olduğu Melikgazi ilçesinde ise AK Partili Başkan Memduh Büyükkılıç güven tazeledi. YSK tarafından henüz kesin olarak açıklanmayan sonuçlara göre Başkan Büyükkılıç, oy oranını artırarak, ilçede kullanılan oyların yüzde 61’ini aldı. İkinci büyük ilçelerden biri olan Kocasinan’da da yine AK Partili başkan adayı Mustafa Çelik kazandı. Çelik, Bekir Yıldız’ın aday olmaması üzerine ilk kez seçimde aday olmuştu. Çelik, ilk seçim çalışmasında kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 56 civarında oy aldı.

AK Parti, Kayseri’deki 16 ilçeden 12 belediye başkanlığını kazandı. Kazandığı ilçeler ve belediye başkanlarının isimleri şöyle: Melikgazi Belediyesi-Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediyesi-Mustafa Çelik, Akkışla-Ali Ergül, Felahiye-Vural Coşkun, Hacılar-Doğan Ekici, Talas- Mustafa Palancıoğlu, Tomarza-Fahrettin Işık, Bünyan-Şinasi Gülcüoğlu, Develi-Mehmet Cabbar, İncesu-Zekeriya Karayol, Yahyalı-Esat Öztürk, Yeşilhisar-Abdulkadir Akdeniz, Sarıoğlan-MHP'den Ali Osman Yıldız, Özvatan-Halit Demir, Pınarbaşı-Dursun Ataç, CHP’nin tek başkanlığı ise Sarız-Ömer Faruk Eroğlu.

Kayseri genelinde kesin olmayan sonuçlara göre; MHP’li Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Özsoy yüzde 27, CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Osman Çilsal ise yüzde 9 oy aldı.
CİHAN

Yorumlar