Kaya: Cumhurun başı şaibe, itham ve yolsuzluk iddiasından uzak bir şahıs olmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, cumhurbaşkanlığı makamında oturacak kişinin her türlü şaibeden, ithamdan ve yolsuzluk iddiasından özellikle uzak bir şahıs olması gerektiğini söyledi. Atilla Kaya,...

Google Haberlere Abone ol
Kaya: Cumhurun başı şaibe, itham ve yolsuzluk iddiasından uzak bir şahıs olmalı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, cumhurbaşkanlığı makamında oturacak kişinin her türlü şaibeden, ithamdan ve yolsuzluk iddiasından özellikle uzak bir şahıs olması gerektiğini söyledi.

Atilla Kaya, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ile Kars'ta partisinin il başkanlığı ve belediyenin ortak düzenlediği iftar programlarına katıldı. Gündeme yönelik açıklamada bulunna Kaya, Kars programı çerçevesinde ilçe ziyaretleri ardından geldiği ilde, ilk olarak 30 Mart seçimlerinde Kars Belediyesi'ni kazanan başkanları Murtaza Karaçanta'yı tebrik etti.

Türkiye'de ve çevre komşu ülkelerde yaşananların, bu yıl buruk bir Ramazan geçirmelerine neden olduğunu belirten Kaya, "Bugün özellikle İsrail’in saldırıları neticesinde yüzlerce insan hayatını kaybetmiştir. Bu vesileyle bu saldırıları telin ediyorum. Aynı şekilde Irak'ta Telafer başta olmak üzere Kerkük civarındaki Türkmen şehirleri ve kasabalarında da IŞİD adlı terör örgütü tarafından burada yaşayan soydaşlarımıza karşıda saldırılar olmaktadır. Bu durum hem bizleri üzmektedir hem de içler acısı bir vaziyettedir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinip önemine dikkat çeken Kaya, şöyle konuştu: "MHP bütün teşkilatlarıyla, kadrolarıyla bu seçimlere çok iyi bir şekilde hazırlanmıştır. Bu seçimler çok önemlidir. Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili 17 Aralık ve 25 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluklar, soygunlar, rüşvet ve devlet malını talan gibi başlıklar halinde toplayabileceğimiz bir çok konuda hesabını vermemiştir. Adaletten kaçan ve hukukun üstünlüğü ilkesini ayaklar altına alan Başbakan, bütün bu şaibeler ve yüklerle cumhurbaşkanlığı makamına çıkması düşünülemez. Cumhurbaşkanlığı makamı toplumun bütününün sorumluluğunu üstlenen bir makam olmalı. Başbakan'a baktığınız zaman daha bugün TBMM'de partisi tarafından yolsuzlukları araştırma komisyonu çalışmalarını sabote etmektedir. Soruşturma kararı alınalı 65 gün oldu. Ama komisyon iktidar partisinin oyalamaları yüzünden ancak geçtiğimiz günlerde kuruldu. Komisyonun AKP'li başkanı, savcılıktan gelen dosyaları geri göndermiş. Bu dosyanın geri gelmesi yaklaşık birkaç ay daha sürer ve üstelik Meclis tatile giriyor. Yani soruşturmaları engelleyen, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde bu soruşturma dosyaları olan bu iktidarın Başbakan’ın bizatihi yakınlarının ve onun bakanlarının karışmış oldukları bütün yolsuzluların ortay koyan, bilgi ve belgelerin ortaya saçılmasına ve ortaya dökülmesine ve öğrenimlerini engellemek için bu soruşturma komisyonunun çalışmaları sabote ediliyor."

"HESAP VERMEDEN CUMHURBAŞKANI OLMAMALI"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Recep Tayyip Erdoğan'ın batmış olduğu yolsuzlukların hesabını vermeden, yargı karşına çıkıp yargılanıp aklanmadan cuhmurbaşkanı olmasını düşünemediklerine dikkat çekerek, "Bu yolsuzlukların üzerine giden savcılar, hakimler ve polislerin hepsi sürgünlere tabi tutuldu. Soruşturmaların yapılması ve yürütülmesi engellendi. Şimdilik hesap vermekten kaçtığını zanneden Başbakan günü geldiğinde bütün bu yaptıklarının hesabını yüce divanda vermekten kaçınamayacak. Bu tür iddialarla karşı karşıya olan çok ciddi ve somut delilere dayanan bir takım iddialarla suçlamalarla kar karşıya olan Başbakan’ın bu makama gelmesi kabul edilecek bir durum değildir." diye konuştu.

"İHSANOĞLU, UZLAŞMACI VE KUCAKLAYICI BİRİ"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, İslam Konferansı Örgütü'nün (İKÖ) yaklaşık olarak on yıl boyunca genel sekreterliğini yaptığını hatırlatan Kaya, "Bütün İslam ülkeleri tarafından çok yakinen tanınan, diplomasiyi yakından bilen özellikle Orta Doğu'nun bugün içinde bulunduğu durumu dikkate aldığımızda ve ülkemizin de dış politikada dibe vuran itibarını dikkate aldığımızda Ekmeleddin İhsanoğlu; uzlaşmacı, toplumun bütününü kucaklayan, inançları ayrıştırmayan, hepsini birden kucaklayacak bir zihniyete ve donanıma sahip bir insan olarak Türk milletinin karşısına çıkmıştır. Kendisi katılmış olduğu toplantılarda da milletimiz tarafından yoğun bir teveccühle karşılandığını da görmekteyiz." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar