Kaset için MHP'den veto yiyebilir

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'ün MHP'den aday adaylığına sıcak bakılmadığı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Kaset için MHP'den veto yiyebilir

MHP yönetiminin halen Silivri Cezaevi’nde bulunan Yurt Atayün’ün adaylığına soğuk baktığı belirtiliyor. Cemaat mensubu olmakla suçlanan Atayün, memleketi İzmir’den mebus namzet adayı olmak için geçen günlerde mesleğinden istifa etmişti. Atayün istifa dilekçesini avukatı vasıtasıyla son vazife noktayı bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü’ne sundu. Atayün namzet gösterilmezse mesleğe art dönebilecek.

KASET İDDİASI

Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre, MHP yönetimi, 2011 umumi seçimleri öncesi mebus adaylarına dönük gerçekleştirilen "kaset"lerin sorumlusu şekilde cemaati görüyor. İddiaya göre, bu sebeple Atayün’ün adaylığına sıcak bakılmıyor. MHP’den üst seviye bir yönetici Sözcü’ye, "Bir cemaate yakın bulunduğu öne sürülen bir polis müdürünü namzet göstermemiz söz konusu olmaz" dedi.

AĞABEYİ: ADAY DEĞİLİM

Atayün’ün Polis Başmüfettişliği’nden ihraç edilen ağabeyi Anadolu Atayün ise mebus adaylığı düşünmediğini belirtti. Anadolu Atayün Sözcü’ye şunları söyledi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü vasıtası ile açılan idari disiplin soruşturmasında kardeşim meselesinde meslekten ihraç cezası istek edildi. Ancak, hakkındaki suçlamalar süre aşımına girdiği için ihraç edemediler ve aleyhine ceza çıkmadı. Kardeşim açıkta. Milletvekili adaylığı için hiç bir engeli yok. Bende evvela açığa alındım, sonra ihraç edildim. Emniyet Genel Müdürlüğü aleyhine açtığım dava devam ediyor. Davayı kazanıp Teftiş Kurulu Başkanlığı’ndaki Polis Başmüfettişliği görevime yine döneceğim."

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar