Kaplan: Konsolosluğa siyah bayrak asıldı bir tepki yok

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Musul’da konsolosluğun basıldığını oradaki görevlilerle sivil vatandaşların rehin alındığını ancak hala bir tepkinin gösterilmediğini söyledi. Kaplan, “Musul'da konsolosluğunuzda yaşananları...

Google Haberlere Abone ol
Kaplan: Konsolosluğa siyah bayrak asıldı bir tepki yok

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Musul’da konsolosluğun basıldığını oradaki görevlilerle sivil vatandaşların rehin alındığını ancak hala bir tepkinin gösterilmediğini söyledi. Kaplan, “Musul'da konsolosluğunuzda yaşananları gördünüz. Konsolosluğunuza girildi. Konsolosluğunuzdan konsolos da, personel de, çocukları da, aileleri de alındı, oraya siyah bayraklar da asıldı ama bir tepki yok.” ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yapan HDP’li Kaplan, Başbakan Erdoğan’ın Türk bayrağının indirilmesiyle ilgili yaptığı konuşmayı eleştirdi. Kaplan konuya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Eğer gerçekten bu ülkede hukuk devleti olsaydı Başbakan çıkıp, bir çocuk provokatörü ki kendi kullandıkları ‘Alnının çatısından vurulmalıdır.’ denmezdi. Bir hukuk devletinde bir başbakanın bunu söylemesi skandaldır. Tokat'taki üniversite öğrencilerine yapılan saldırıyı teşvik etmesi, suça tahrik etmesi, linçe tahrik etmesi, kitleleri suça tahrik etmek suçtur ceza kanununda. Yürekli bir savcı olsa bunu diyen hangi siyasi parti lideri veya mensubu olursa olsun onun hakkında fezleke gönderirdi. Biz söylesek fezlekemiz yirmi dört saate kalmaz Meclise gelirdi ama her ne hikmetse savcılar fezlekeleri başkaları için yazmıyorlar. Şimdi, bu söylemlerin hiçbirisi suç değil mi? Halkı suç işlemeye tahrik etmek, bir olayın, bir provokasyonun üzerinden kalkışılarak bir halkı, milyonlarca insanı hedefe oturtup Ankara'da Kızılay Meydanı'nda ‘Ankara Kürtlere mezar olacak.’ diye yürüyüşler düzenletmek, arkasından bilmem nerede. Elbette ki hassasiyetleri vardır insanların, tepkilerini koyacaklardır ortaya ama saldırganlık noktasına gelmemek kaydıyla, şiddete dönüşmemek kaydıyla, o şiddete güvenlik güçleri de ortak olmamak kaydıyla bu düzenlenir, ne olduğunun farkına varacaksınız.”

‘BAYRAĞI DİREKTEN İNDİREN O PROVAKATÖRÜ VE ARKASINDAKİLERİ BULACAKSINIZ’

Musul’da yaşanan olaylara da değinen Kaplan şöyle devam etti: “Musul'da konsolosluğunuzda yaşananları gördünüz. Gördünüz değil mi? Konsolosluğunuza girildi. Konsolosluğunuzdan alındı konsolos da personel de çocukları da aileleri de, oraya siyah bayraklar da asıldı ama bir tepki yok. Bakın, dikkat edin, eğer millî duygularınız çok hassassa o çocuk provokatörü bulacaksınız, arkasındakini bulacaksınız, kim çıkartmış o direğe bulacaksınız, adalet budur, hukuk budur. Mersin'deki provokatörler çıktı ortaya, Mersin'de Mersin'i karıştırmak isteyen provokatörler çıktı ortaya, kongrede bunu yapan provokatörler çıktı ortaya. Her gün çıkılıyor, deniliyor ki: ‘Bir siyasi partinin genel başkanı vardır, MYK'sı vardır, parti meclisi vardır, yetkili organları vardır.’ Her zaman hukuk devleti içinde bütün halkın, bütün milletin değerlerinin hepsine aynı saygıyı herkesin göstermesi gerekir elbette. Buna karşı tepkimizi, duyarlılığımızı koyduğumuz hâlde ikide bir çıkıp bunu kullanmanın bir gereği yok. Bu ülkede herkesin eşit yurttaş olduğunu, hukukun herkese çalıştığını, adaletin herkese çalıştığını, adaletin herkes karşısında kılıcının keskin olduğunu herkes bilecek ki ağzından çıkan sözü bilecek.”

CİHAN

Yorumlar