Kamer Genç: Seçimin şaibeli olmaması için Başbakanlık görevini bırakmalı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AK Parti tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık görevini bırakması gerektiğini söyledi. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Genç, Cumhurbaşkanlığı Seçimi...

Google Haberlere Abone ol
Kamer Genç: Seçimin şaibeli olmaması için Başbakanlık görevini bırakmalı

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AK Parti tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık görevini bırakması gerektiğini söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Genç, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu'nda Başbakanın aday olması durumunda istifa edip etmeyeceğine yönelik bir düzenleme bulunmadığını belirterek ancak istifa etmemenin Anayasa'nın 67. ve 79. maddesine aykırı olduğunu savundu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçimlerin dürüst ve eşit şekilde yapılabilmesi için Başbakanın seçimden çekildiğini ilan etmesi gerektiğini dile getiren Genç, Başbakanın elinde devasa bir örtülü ödeneğin bulunduğuna dikkat çekti.

250 bin polis ve 400 bin civarındaki askerin emrinde olduğunu ve Erdoğan'ın karşında hiçbir adayın duramayacağını anlatan Genç, "YSK'yı göreve davet ediyorum. Aksi takdirde şaibeli olacak seçimin altından kalkamaz. YSK karar almaz ve Erdoğan Başbakanlık'tan çekilmezse karşı adayların yerinde olsam çekilirim. Tayyip Erdoğan çekilmesi lazım. Çekilmezse seçim şaibeli olur." dedi. CİHAN

Yorumlar