Kamalak: Türkiye öncülüğünde ‘Filistin Barış Gücü’ oluşturulmalı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İsrail’in Filistin’e karşı yapmış olduğu saldırıların ardından yaşanan insanlık dramının durdurulması için müdahale yapılması gerektiğini söyledi. Kamalak, "Türkiye’nin öncülüğünde...

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: Türkiye öncülüğünde ‘Filistin Barış Gücü’ oluşturulmalı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İsrail’in Filistin’e karşı yapmış olduğu saldırıların ardından yaşanan insanlık dramının durdurulması için müdahale yapılması gerektiğini söyledi. Kamalak, "Türkiye’nin öncülüğünde derhal 'Filistin barış gücü' oluşturulmalıdır. Başta Türkiye ve İran olmak üzere İslam ülkelerinin tamamı bu barış gücüne asker vermelidir. Bu güç, İsrail’in her saldırısına misliyle karşılık verecek bir askeri teçhizat ile donatılmalıdır. Bu barış gücü, Gazzelilerin, Filistinlilerin can ve mal güvenliğini korumak için Gazze’ye konuşlandırılmalıdır."dedi. Kamalak, Filistin konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştirerek Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kendisine gönderdiği bin TL’yi iade etmesini hatırlatarak “Ekmeleddin Bey’in verdiği bin liraya gösterdiği hassasiyeti, Yahudi lobisinden aldığı 'üstün cesaret ödülü' içinde gösterir mi? Ekmeleddin Bey'in bin TL’sini iade ettiği gibi, bu cesaret ödülünü de iade eder mi?" ifadelerini kullandı.

    Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, parti kurmayları ve il başkanları ile bir araya gelerek cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda görüş alışverişinde bulundu. Seçimlerde destekleyecekleri aday konusundaki açıklamayı toplantıdan çıkan ortak görüş neticesinde daha sonra açıklayacakları öğrenildi.

Toplantıda basın mensuplarına da açıklamalarda bulunan Genel Başkan Kamalak, son günlerde İsrail’in Filistin’e yönelik yürüttüğü kara harekatı ve saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

    "RAMAZAN AYINDA CANİLİK YAPILIYOR"

    Gazze’de tarihin en acımasız katliamlarından birinin yaşandığını söyleyen Kamalak, Filistinli masum çocuklar oyun oynarken şehit edildiğini belirtti. "Bu saldırılar, İsrail’in ne kadar alçaklaşabileceğinin ve ne kadar vahşileşebileceğinin bir göstergesidir. Mübarek Ramazan ayında, camileri bombalayan, silahsız masumları hedef alan bir anlayış ancak ve ancak terörizmle, alçaklıkla ve canilikle tanımlanabilir.” ifadelerini kullanan Kamalak, bu katliam karşısında sessiz kalan bütün uluslararası kurum ve kuruluşların da en az bu terörist devlet kadar suçlu olduğuna dikkat çekti.

    "FİLİSTİN BARIŞ GÜCÜ, İNSANLARIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ KORUMALI"

    Genel Başkan Kamalak, İsrail konusunda sözün bittiği yerde olduklarını ve cılız açıklamaların, sözde kınamalar İsrail’i daha fazla cesaretlendirdiğini ve pervasızlaştığını kaydetti. Kamalak, yaşanan sürecin ve insanlık dramının durdurmanın tek yolunun İsrail’e müdahale olduğunu kaydetti. Kamalak şöyle dedi: "Saadet Partisi olarak teklifimiz nettir; Türkiye’nin öncülüğünde derhal 'Filistin barış gücü7 oluşturulmalıdır. Başta Türkiye ve İran olmak üzere İslam ülkelerinin tamamı bu barış gücüne asker vermelidir. Bu güç, İsrail’in her saldırısına misliyle karşılık verecek bir askeri teçhizat ile donatılmalıdır. Bu barış gücü, Gazzelilerin, Filistinlilerin can ve mal güvenliğini korumak için Gazze’ye konuşlandırılmalıdır."

    "BM İSTEYİNCE KOLAY, FİLİSTİN İSTEYİNCE ZOR MU OLUYOR?"

    Kendilerini eleştirenlere karşı dünyadan örnekler gösteren Kamalak, "Şimdi birileri çıkacak, efendim nasıl olacak? O kadar kolay mı? diyecekler. “Tabi siz muhalefetsiniz rahat rahat konuşuyorsunuz” diyecekler. Öyle olmadığını biz Kıbrıs’ta gösterdik. Yine gösteririz Allah’ın izniyle. Ama böyle diyenlere ben de şunu sorarım? Libya’ya Fransızların emrinde Türk askeri gönderirken çok kolaydı. NATO’nun emrine iki tane donanma gemisi verirken çok kolaydı. Amerikan ordusu Irak’a gireceği zaman, Meclis’e tezkere göndermek çok kolaydı. Suriye’ye demokrasi getirirken çok kolaydı. Birleşmiş Milletler istedi diye Somali’ye asker konuşlandırırken çok kolaydı. NATO isteyince, Amerika isteyince, Birleşmiş milletler isteyince çok kolay da, Filistinli masumların feryadı arşı sardığı halde Gazze’ye asker göndermek neden bu kadar zor oluyor." diye konuştu.

    "CUMHURBAŞKANI ADAYINI KUYUMCU TİTİZLİĞİ İLE KARAR VERECEĞİZ"

    Türkiye’nin tarihi bir cumhurbaşkanlığı seçimine doğru gittiğini belirten Kamalak, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de adayların kaşına gözüne, adına, soyadına değil, ilkelerimize uygun olup olmadığına bakacağız. Bir kuyumcu titizliğiyle teraziye koyacağız. Sonra tartacağız. Zadegandan yana mı garibandan yana mı? Boğaz’daki patrondan yana mı, Soma'daki işçiden yana mı? Hans’tan yana mı Hasan’dan yana mı? ona bakacağız." dedi.

    "CUMHURBAŞKANI ADAYINDA GAZZE KRİTERİ ETKİLİ OLACAK"

    Cumhurbaşkanı adayları arasında yapacakları tercih konusunda adayların Gazze’ye karşı yapmış oldukları tutumlarını da dikkate alacaklarını ifade eden Kamalak şöyle devam etti: "Şimdi buna bir kriter daha ekliyoruz, Gazze Kriteri. Bugün cumhurbaşkanı adayları Gazze konusunda nasıl bir tavır ortaya koyuyor, ona da bakacağız. Mesela Ekmeleddin Bey jest olsun diye, Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş’a 1000'er lira göndermişti. Epey de yankı buldu bu jest. Biz Ekmeleddin beyden asıl jesti Gazze için bekliyoruz. Yıllarca İslam İşbirliği Teşkilatı Başkanlığı yapmış birisi olarak bütün İslam ülkelerini Gazze için harekete geçirmesini istiyoruz. Diğer aday Tayyip Erdoğan’a gelince. Biliyorsunuz, kendisi Ekmeleddin Bey'in gönderdiği bin lirayı ahlaki bulmadığı için geri göndermişti. Şimdi biz merak ediyor ve bekliyoruz. Acaba, Ekmeleddin Bey’in verdiği bin liraya gösterdiği hassasiyeti, Yahudi lobisinden aldığı 'Üstün cesaret ödülü' içinde gösterir mi? Ekmeleddin Bey'in bin TL’sini iade ettiği gibi, bu cesaret ödülünü de iade eder mi? Selahattin Demirtaş’a gelince zaten o bağlama çalmayla meşgul. İrapta mahalli yok. Ama ondan da İmralı’nın hakları için gösterdiği mücadelenin binde birini, Filistinlilerin hakları için göstermesini beklerdik doğrusu." CİHAN

Yorumlar