Kamalak: 'Rüşvet alanda verende memnundur' fikrini yerleştirmeye çalıştılar

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Biz belediyeleri kazandığımız zaman belediyelerin kapılarına kocaman kocaman; 'rüşvet alanda verende melundur' yazısı asmıştık.

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: 'Rüşvet alanda verende memnundur' fikrini yerleştirmeye çalıştılar

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Biz belediyeleri kazandığımız zaman belediyelerin kapılarına kocaman kocaman; 'rüşvet alanda verende melundur' yazısı asmıştık. Yanlış mı yaptık Erzurumlum?. Bizden sonra gelenler, o tabelaları indirip adeta zihinlere, beyinlere, 'rüşvet alanda veren de memnundur' fikrini yerleştirmeye çalıştılar.” dedi.
    
    Erzurum’da İstasyon Meydanı'nda halka seslenen Kamalak, bin 722 belediye başkanı hakkında soruşturma başlatıldığına dikkat çekti. Kamalak, “Belediye başkanlarının halkın içine çıkacak gücü olmadığı için her alanda Sayın Başbakan'ın posterlerini görmekteyiz. Sanki başta Erzurum olmak üzere 17 ilçemizin belediye başkanı Sayın Başbakan olacak. Türkiye’nin 971 ilçesi müştereken belediye başkanı olarak Tayyip Bey’imi seçiyor. Bizde yuh yok. İşinin gereğini yapmamız lazım. Aziz kardeşlerim gönül kırmak için değil gönül yapmak için yola çıktık. Biz kimseyi ama kimseyi dışlamayız. Biz Türkiye olarak geniş bir aileyiz. Bizler kardeşiz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bir bütünüz. Kardeşler topluluğuyuz. Bu münasebetler hiçbir kimseyi ötekileştirmiyoruz. Bu bağlamda dün beraber yürüdüğümüz, yollara beraber çıktığımız bir kısım kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Benden ne gibi bir yanlışlık gördünüz gibi bir bir bırakıp gittiniz. Bizden ne gibi bir kemlik gördünüz ki bırakıp gittiniz.” dedi.

    "GELİN BİRLİKTE İSTANBUL’U YEŞİLLENDİRELİM DESEYDİK 10 VATAN EVLADI TOPRAĞA GİRMEZDİ"

    "Kıbrıs Barış harekatını yaptık. Allah aşkına yanlış mı yaptık. Dedik bu insanımızın işe, çalışmaya ihtiyacı var dedik." diyen Kamalak, yerli sanayiye ağırlık verdiklerini hatırlatarak şöyle konuştu: “Erzurumlum sen hırsız seçmeye mecbur musun. Allah aşkına ya. Biz size pırıl pırıl sizden seçtiğimiz evlatları takdim ediyoruz. Takdir sin bana hırsız lazım diyorsanız siz bilirsiniz. Nene Hatunların torunları hak merkezli noktada buluşacaktır. Emin olun biz iktidarda olsaydık. Şu basit Gezi meselesi sebebiyle tam 10 evladımız toprağa girdi. Bir sözle, “3 buçuk çapulcuya meydan mı vereceğiz.” Şunu deseydik. Yahu gençler siz ne güzel gençlersiniz. Gelin üniversitenizde, çevrenizde, mahallenizde ne kadar insan varsa toplayıp getirin bende 5-10 milyon fidan temin edeyim. Şu İstanbul’un etrafını yemyeşil edelim. Demiş olsaydık. O, 10 vatan evladı toprağa girer miydi? Girmezdi.”

    Savaş durduran sözlerden yana olmak istediklerini dile getiren Prof. Kamalak, rüşvet ve yolsuzluk iddialarına da değindi. Kamalak, “Görüyorsunuz birtakım bakanlarımızın evlatları da gırtlaklarına kadar rüşvet iddiasıyla sarsılmaktadır. Bu böyle gitmez, böyle gitmemelidir. Sizlere sesleniyorum. Eğer rüşvet yenmesin diyorsanız. Dürüst yönetim, dürüst siyaset diyorsanız adres bellidir. Ülkede huzur olsun, sevgi kazansın, adalet kazansın diyorsanız adres Saadet Partisi'dir. Bizden önce işçiye, emekliye, memura yüzde 50 zam veren bir hükümet geldi mi, bizden sonra geldi mi? Ey sevgili dostlar alın terinize sahip çıktığımız için suç mu işledik? Allah aşkına. Erzurum’a ayrıca teşekkür ediyorum. Erzurum bana iş verdi, aş verdi, eş verdi, 17 sene ben burada üniversitede çalıştım. Yolumuz haktır. Bu seçimde sadece belediye başkanını seçmeyeceksiniz. Aynı zamanda Türkiye’nin geleceğini de belirleyeceksiniz. Türkiye’nin yönünü de belirleyeceksiniz. Erzurumlum sen Haçlı birliğinden mi yana olmak istiyorsun yoksa İslam birliğinden mi? Oy verirken bu soruyu cevaplandırınız. Bu ülkede D-8’leri kuran Milli Görüş'ten başka biri var mı? Sevaba ihtiyacı olan kardeşlerimiz koşuştursun. 14 gün sonra bu yönde karar vereceksiniz. İşin gereğini yapalım. O gelir bu gelir. Yahu o gelse ne olur bu gelse ne olur? Aranızda ne fark var? Erzurumlu Dadaşım biz sizleri asla ve asla kandırmadık. Başınızı öne eğdirmedik. Biz bedeller ödedik ama sizlere bedeller ödetmedik. Dışarıya bakalım 10 yıl önce mi Türkiye’nin diğer komşularla arası iyiydi, şimdi mi? Irak yerle bir edilirken mevcut iktidar Amerikan’ın yanında yer aldı. Orada yüzbinlerce tertemiz Müslüman kızının iffeti kirletirken bu iktidarın önde gelenleri Joniler için dua ediyordu.” açıklamasında bulundu. CİHAN

Yorumlar