Kamalak: İhsanoğlu’nun aday gösterilmesi milletimiz açısından sevindirici

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP ve MHP tarafından ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yabana atılacak bir kişi olmadığını söyledi. CHP’nin, İhsanoğlu’nu aday göstermesinin Türkiye’nin...

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: İhsanoğlu’nun aday gösterilmesi milletimiz açısından sevindirici

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP ve MHP tarafından ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yabana atılacak bir kişi olmadığını söyledi. CHP’nin, İhsanoğlu’nu aday göstermesinin Türkiye’nin tarihi seyri bakımından son derece önemli olduğunu vurgulayan Kamalak, “Kanaatimce bu hem Türkiye bakımından hem milletimiz açısından hem de CHP bakımından sevindirici bir durum.” dedi.

Saadet Partisi Genel Merkezi’nde partililerle toplantı yapan Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçim sürecini değerlendirdi. İhsanoğlu’nun ortak aday gösterilmesine ilişkin düşüncelerini açıklayan Kamalak, “CHP ile MHP Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'i ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiler. İhsanoğlu’nun kişiliği üzerinde duracak değilim. Yabana atılacak bir kişi olmadığı malum. Öbür taraftan ifa ettiği görev kanaatimce kişiliğinin çok çok üzerinde. 10 küsur yıldır İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Genel Sekreterliği’ni yapmıştır. CHP’nin böyle bir ismi cumhurbaşkanlığına aday olarak göstermesi Türkiye’nin tarihi seyri bakımından son derece önemlidir. Neredeyse Allah kelamına hatta lafza-i celale bile karşı çıkan bir zihniyet neticede İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Genel Sekreterliği’ni yapmış olan bir ismi ortak aday olarak sunabiliyor. Bu, kanaatimce hem Türkiye bakımından hem milletimiz açısından hem de CHP bakımından sevindirici bir durum. Her şey ama her şey aslına rücu edecektir.” ifadelerini kullandı.

SAADET PARTİSİ HANGİ ADAYI DESTEKLEYECEK?

Saadet Partisi’nin aday tercihi konusunda henüz karar vermediğini belirten Kamalak, “Saadet Partisi’nin tutumu ne olacak, hangi adayı destekleyecek?’ diye soruyorlar. Bizim için kimin cumhurbaşkanı olacağından ziyade nasıl bir cumhurbaşkanı olacağı sorusu bizim için önemlidir. Cumhurbaşkanı bu milletin ruh köküne bağlı mazlumun hakkını koruyan birisi olmalıdır diyoruz. Bu münasebetle partimizin yetkili organları ile gönüldaşlarımızla bir araya gelip durumu değerlendireceğiz. İlk etapta diğer adayları da görelim. 50 gün var seçime. Bu zamana kadar değerlendirme yapacak zamanımız var. Biz Saadet Partisi olarak adayın niteliğine vasıflarına bakacağız.” şeklinde konuştu.

“BU İKTİDAR ‘BİZE DARBE YAPILIYOR’ DİYE MİLLETTEN OY ALDI”

Balyoz hükümlülerinin serbest bırakılmasına ilişkin değerlendirmeler de yapan Kamalak, şöyle devam etti: “Mevcut iktidar seçim meydanlarında iktidara karşı darbe yapılıyor sloganları ile aziz milletimizden oy istedi ve aldı. Mevcut iktidarın en önemli icraatlarından birisi darbeye karşı göğüs germesi, dik durmasıydı. Böyle lanse ediliyordu. Aziz milletimizden bu doğrultuda oy talep etti ve aldı. Gün geldi, başta Başbakan’ın başdanışmanı olmak üzere milli orduya kumpas kurulduğunu söyledi. Başbakan da aynı şekilde kumpas kurulduğunu ifade etti. Başbakan Yardımcısı da aynı şekilde kumpastan bahsetti. Eğer ortada kumpas varsa başka konuları tartışmanın hiçbir anlamı yoktur.”

'HİZMET HAREKETİNİ BİTİRME PLANI' İDDİALARI

Konuşmasının ardından Kamalak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Hizmet Hareketi'ne yönelik kumpas kurulduğu yönündeki iddialara karşılık Kamalak, “Önergenin mahiyetini bilemiyorum. Ortada bir kumpas varsa bunu iktidar yetkililerinin kurduğu kanaatindeyim.” şeklinde yanıtladı.

CİHAN

Yorumlar