Kamalak: Ekmeleddin İhsanoğlu, 'çatı aday' değil MHP ve CHP'nin adayı

Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanlığı için aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun iddia edildiği gibi, 'çatı aday' olmadığını söyledi. Ziyaretler esnasında bir isim üzerinde durulmadığını...

Google Haberlere Abone ol
Kamalak: Ekmeleddin İhsanoğlu, 'çatı aday' değil MHP ve CHP'nin adayı

Saadet Partisi(SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, CHP ve MHP tarafından cumhurbaşkanlığı için aday gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu'nun iddia edildiği gibi, 'çatı aday' olmadığını söyledi. Ziyaretler esnasında bir isim üzerinde durulmadığını aktaran Kamalak, İhsanoğlu'nun CHP ve MHP’nin adayı olduğunu belirterek,"Biz kişiler üzerinde durmuyoruz. İlkeler üzerinde duruyoruz. SP olarak şu andan itibaren bütün adayların ortaya çıkmasını bekleyeceğiz. Açıklandıktan sonra, yetkili organlarla değerlendireceğiz. Ona göre tabanımıza mesaj vereceğiz." dedi.

Kamalak, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Adaylar konusundaki tavırlarının isim üzerinden değil, ilkeler üzerinden şekilleneceğini kaydeden Kamalak, "SP olarak şu andan itibaren bütün adayların ortaya çıkmasını bekleyeceğiz. CHP ve MHP ortak aday açıkladı. CHP içinde de başka bir aday çıkacak gibi. Bütün bunları bekleyeceğiz. Yetkili organlarla değerlendireceğiz. Ona göre tabanımıza mesaj vereceğiz." diye konuştu.

"MİLLETE HAYIRLI OLSUN"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı görüşmenin ardından 'çatı aday' olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adını açıklanmasını eleştiren Kamalak, "Millete hayırlı olsun. İhsanoğlu, iddia ettiği gibi bir çatı aday değil, iki partinin CHP ve MHP’nin adayıdır. Çünkü, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu ziyaretlerde cumhurbaşkanını nitelikleri üzerinde konuşmuştur. Bir isim zikredilmemiştir. Son iki gündür, partiler bu ismi konuşup planlamış kararlaştırmışlardır. Nezaket gereği olarak, büyük parti küçük partiye teklifi götürmüş ve kabul etmiştir. Görüşmede bunu gizlemişlerdir. İsim zikretmemişlerdir." şeklinde konuştu.

CHP'nin adında 'İslam' geçen bir örgütün temsilcisini aday göstermesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Kamalak, "Bu durumu CHP açısında da olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Türkiye açısından sevindirici buluyoruz." dedi.

CİHAN

Yorumlar