Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Viranşehir'de incelemelerde bulundu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine geldi.

Google Haberlere Abone ol
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Viranşehir'de incelemelerde bulundu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine geldi. İlçe girişinde esnafı ziyaret eden Bakan Yılmaz, vatandaşların yaşadığı elektrik sorunlarını diledi, çözüm için gerekli tedbirleri alacaklarını söyledi. İlçe meydanında parti seçim bürosunu açan Bakan Yılmaz barış sürecine değinerek sürecin mutlaka devam ettirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yerel seçimlerin partileri için önemli olduğunu belirten Bakan Yılmaz, 3 dönemdir kendi partilerinden olmayan kişiler tarafından belediyenin yönetildiğini, bu seçimde kendilerin şans verilmesi için vatandaşlardan oy istedi. Türkiye’nin birçok alanda kalkındığını anlatan Bakan Yılmaz, GAP’ın bitirilmesi ile yöre çiftçisinin daha da rahatlayacağını söyledi. Bakan Yılmaz, “Kardeş kavgası olmasın. Hepimiz Kürt'üyle, Arap'ıyla, Türk'ü, Zaza'sıyla, Lazı'yla, Çerkezi'yle bütün unsurlarımızla, bütün etnik gruplar ile bütün inançlarda, Alevi'siyle, Sünni'siyle, kim varsa bu topraklarda yaşayalım. Demokrasi adına hiçbir dönemde olmadığı kadar adımlar atıldı. Geçmişte yasak olan şeyler kaldırıldı, serbest hale geldi. Bugün kız çocuklarımız üniversiteye çok rahat gidebiliyor. Başörtüsüyle, tarihi değerleriyle üniversitede okuyor. Devlet dairelerine rahatça gidiyor. Çok şükür o problemleri ülkemizin gündeminden kaldırdık. Okullarımıza Kur’an-ı Kerim’i seçmeli ders olarak koyduk. Siyer-i Nebi’yi seçmeli ders olarak koyduk.” dedi.

Geçmişte Kürtçe konuşana karşı ne zulümlerin yapıldığını herkesin bildiğini söyleyen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, artık 24 saat Kürtçe yayın yapan TRT6’ın kurulması ile ortadan kaldırdıklarını ifade etti. Bakan Yılmaz Ak Parti Viranşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Gelin ve İlçe Başkanı Celalettin Sayan ile birlikte seçim bürosunda partililer ile bir araya geldi. CİHAN

Yorumlar