Kalınomuz: Yolsuzluk operasyonu sonrası yaşananlar izah edilemez

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili bir basın açıklaması yapan CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, bazı soruların cevaplandırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Kalınomuz: Yolsuzluk operasyonu sonrası yaşananlar izah edilemez

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili bir basın açıklaması yapan CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, bazı soruların cevaplandırılmasını istedi. Bir sorusunda, "Helâl paranın ayakkabı kutusunda ne işi var?" diyen Kalınomuz, “Yolsuzluk kirli siyasetçi, kirli bürokrat ve kirli işadamıyla yapılır. Biz buna şeytan üçgeni diyoruz. İktidarınızda bu şeytan üçgeni tamam mı? Öyle bir üçgen var mı? Bu üçgenin kenarları kim?” şeklinde konuştu.

Söz konusu üç ayrı operasyondan sonra yaşananların edeple, hayayla izahının mümkün olup olmadığını soran İl Başkanı Kalınomuz, şunları kaydetti: "AKP iktidarında yolsuzluğun altyapısı oluşturuldu. Sıra geldi yolsuzluğu örtme operasyonuna. Adı yolsuzluğa bulaşan bakanlarınızın imzasıyla çıkardığınız yönetmelik bunun için miydi? Ne yani, operasyonu yapacak kişi, rüşveti alana, 'Operasyon yapıyorum, haberin olsun.' mu diyecekti? Deniz Feneri henüz belleklerimizden silinmedi. O dönem polisler, İstanbul'da arama yapılacak diye kendi bakanlarına, İçişleri Bakanı'na haber verdiler, bilgilendirdiler. Ne oldu? O bakanın koruma müdürü, Kırıkkale Belediye Başkanı'nı aradı. Kırıkkale Belediye Başkanı, İstanbul'dan Deniz Feneri yetkililerini aradı, arama yapılacak diye uyardı. CHP bunun belgelerini, telefon konuşmalarının tümünü yayınladı. Soruşturma bile açılmadı ama o bakan, İçişleri Bakanlığı’ndan Başbakan yardımcılığına terfi ettirildi. Şimdi de aynı şeyler yapılacak mı? Sayın Başbakan rüşveti, yolsuzluğu, kara para aklamayı gözlerden gizlemek, hesap sorulmasını engellemek için başlatılan operasyon tuzak diyor, çete diyor, ine girmekten, el kol kırmaktan bahsediyor. Peki sizin 11 yıldan beri aklınız neredeydi? Siz iktidar değil de Yeşiller Partisi mi iktidardı? Ucu AKP'ye dokununca mı çete aklınıza geldi? Bütün istihbarat örgütleri, bürokrasi emrinizde; nasıl olur da 11 yıldır çetenin farkına varamadınız? Bir kamu bankasının genel müdürünün evinde, ayakkabı kutusu içinde milyonları aşan dolarlar, eurolar bulunuyor. O ayakkabı kutusunun içine milyon dolarları çeteler mi yerleştirdi? Yoksa bir başka evde bulunan sekiz çelik kasayı alacak parası yoktu da ayakkabı kutularının içine mi koydu?" CİHAN

Yorumlar