İzmir'de parti il başkanlarından İhsanoğlu için sandık çağrısı

Cumhurbaşkanı seçimine sayılı günler kala adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren beş siyasi partinin İzmir il başkanları biraraya geldi. Seçmenlere seslenen başkanlar, “Herkes sandığa gitsin. Türkiye’nin geleceğinin oylandığı...

Google Haberlere Abone ol
İzmir'de parti il başkanlarından İhsanoğlu için sandık çağrısı

Cumhurbaşkanı seçimine sayılı günler kala adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren beş siyasi partinin İzmir il başkanları biraraya geldi. Seçmenlere seslenen başkanlar, “Herkes sandığa gitsin. Türkiye’nin geleceğinin oylandığı seçimde belirleyici unsur olsun.” çağrısı yaptı.

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Ali Engin, MHP İl Başkanı Necat Karataş, DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, DP İl Başkanı Gürcan Ötengengil, BTP İl Başkanı Adem Birinci, ilçe başkanları ve diğer parti yöneticileri katıldı. Cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye’nin en önemli seçimlerinden biri olduğuna işaret eden İl Başkanı Engin, “Onun içindir ki Türkiye demokrasisine hizmet etmiş partiler olarak buradayız. Söz konusu ülkemizin çıkarları olduğunda gerisi teferruattır. İzmir demokrasinin, hukukun, inançlara saygının kenti olmuştur. Bu uzlaşının İzmir’de ve ülkemizde güçlenmesi için seçim önemlidir. Cumhurbaşkanlığı seçimi, maalesef adaletsiz bir sistemle yürüyor. Bağımsız ve tarafsız olması gereken TRT, yani Tayyip Radyo Televizyon Kurumu, yayınlarda ayrımcılık yapmaktadır. Bu gösterge de seçimin nasıl devlet baskısıyla yürüdüğünü göstermektedir. Bütün yurttaşlarımızın hukuka, geleceğe, demokrasiye sahip çıkarak sandığa gitmesini istiyorum. Mücadeleyi millet olarak vereceğiz.” dedi.

MHP İl Başkanı Karataş ise, “Devlet, tarihin en sinsi, en zalim tehditleriyle karşı karşıya bırakılmıştır. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ortadoğu’da haritalar yeniden şekilleniyor. Ülkemizin üzerinde hesapları olanların önündeki tek engel cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bu gayret ve bilinçle çalışmalıyız. Her türlü imkanları seferber edip çalışacağız.” diye konuştu.

DSP İl Başkanı Karakülçe de, “Biz siyasi partiler olarak, tarihi ve vicdani borcumuzu ödeyerek sürece katkı koymak istiyoruz. Herkes sandığa gitmeli ve oylarını kullanmalıdır. Sanki bugünden Tayyip Erdoğan kazanmış gibi gösteriliyor. Genel merkezimizin yaptığı kamuoyu araştırmalarına göre en fazla yüzde 40 oy alıyor. DSP, tüm il ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte bu sürece katkı koymaktadır. İnşallah bu süreç birinci turda bitecek ve İhsanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olacaktır.” dedi.

BTP İl Başkanı Birinci, “Tayyip Erdoğan seçilirse ülkemizin üniter yapısının gideceği bellidir. Bu durum ayan beyan ortadadır. İnsanımıza, milletimize seslenmek istiyorum. İki liderin üslubunu tartsınlar. Kuyumcu hassasiyetiyle duruma baksınlar. Bu işe en güzel yakışan baba tavrı, üslubu, beyefendi kimliğiyle Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Biz beş parti olarak İhsanoğlu’nun arkasındayız. Onun seçilmesi için gayret göstereceğiz.” şeklinde konuştu.

DP İl Başkanı Ötengengil, “Biz, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun devletin başında olması inancındayız. Bizler karşılıklı oturabilen, medeni insanlarız. Türkiye’nin medeni düşünceye, birleşmeye ihtiyacı var. Türkiye, ‘Yeter, söz milletin.’ diyerek İhsanoğlu’nu koltuğa oturtacak.” dedi.

İHSANOĞLU 22 TEMMUZ’DA İZMİR’DE

MHP İl Başkanı Karataş, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 22 Temmuz 2014'te İzmir’e geleceği ve iftarda İzmirlilerle buluşacağı bilgisini verdi. Karataş, “Amaçlanan halkın içinde olan, halkla birlikte gününü yaşayan kişilerin iftara davet edilmesidir. STK’lar, muhtarlar ve kanaat önderleri buluşmada yer alacak. Gönül ister ki İzmir halkının tamamı iftarda bulunsun.” diye konuştu.

Sandık çağrısının ardından il başkanları, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü tarafından yaz sıcağında İzmir’de kömür dağıtılmasıyla ilgili soruya CHP İl Başkanı Engin, “Değerlendirilecek yönü yok. Temmuz sıcağında kömür dağıtılıyor. Daha önce valilere Başbakan'ın talimatları vardı. Maalesef devlet bu durumda. Başbakan, ‘Kamyonlara siz binin, dağıtın.’ demişti. Durum ortadadır.” diye cevap verdi. CİHAN

Yorumlar