İstinye Bayırı Caddesi'nin adı değişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sarıyer'deki İstinye Bayırı Caddesi'nin "Katar Caddesi" olarak isimlendirilmesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
İstinye Bayırı Caddesi'nin adı değişti

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Sarıyer'deki İstinye Bayırı Caddesi'nin hepsi ile devamında yer sektör Sakıp Sabancı Caddesi'nin baş tarafındaki küçük bir aksın birleştirilmesiyle oluşan yeni yolun "Katar Caddesi" olarak isimlendirilmesi kararlaştırıldı.  

Meclisin mart ayı toplantılarının 5. birleşimi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki yerleşkesinde yapıldı. Meclis'te, arkadaş ve kardeş yurt bulunduğu belirtilen Katar'ın isminin, İstanbul sınırları içerisindeki bir caddeye verilmesine ilişkin rapor oylandı. "Sarıyer İlçesi Cadde ad Değişikliği Hakkında Harita Komisyonu ile Kültür Turizm ve Sanat Komisyonu Müşterek Raporu" oylamaya sunuldu.

ÜLKELER ARASINDAKİ DOSTLUK VE KARDEŞLİĞİ SİMGELİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Harita Komisyonu Başkanı Mustafa Demir ise ad değişikliklerinin, devletler arasındaki arkadaşlık ve kardeşliği simgelediğini söyledi.

Demir, konuyla ilgili bütün izinlerin alındığını vurgulayarak, konunun Bakanlığa ve TDK'ya da sorulduğunu aktardı.

Bağdat ve Kennedy caddelerini misal belli eden Demir, İstanbul'da mühim caddelerden birine "Katar" adının verilmesinin devletler arasındaki dostluğu anlattığını dile getirdi.  

KATAR DA "İSTANBUL CADDESİ" JESTİ YAPTI

Demir, Katar'ın başkentinde en mühim caddelerden birine "İstanbul Caddesi" isminin verildiğini kaydetti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar