İşler: Ülkeyi muhaberat devletine dönüştürseydik CHP memnun olurdu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, MİT Kanunu’nda yapılan değişiklikle ilgili olarak muhalefetin ‘muhaberat devleti olacağız’ eleştirilerine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
İşler: Ülkeyi muhaberat devletine dönüştürseydik CHP memnun olurdu

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, MİT Kanunu’nda yapılan değişiklikle ilgili olarak muhalefetin ‘muhaberat devleti olacağız’ eleştirilerine tepki gösterdi. Değişikliği gelişmelere ve şartlara bağlayan İşler, CHP’nin böyle bir iddiada bulunmasının da kabul edilebilir olmadığını söyledi. İşler, “Aslında kendileri muhaberat devleti olan Suriye ile şuan çok sıkı fıkı ilişki içerisindeler. Bunu da kendilerine hatırlatmakta fayda görüyorum. Eğer onların dediği gibi biz ülkeyi muhaberat devletine döndürecek olsak, bence onlar bu yasanın üzerine atlarlardı ve çok memnun olulardı. Çünkü kendileri muhaberat devleti olan Esed ile kol kola girip poz vermeleri, resim çektirmeleri, heyetler gönderdiklerini yakın tarihte gördük.” dedi.

    Emrullah İşler, Ankara Kazan’da katıldığı temel atma töreninin ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevaplandırdı. TBMM’ye getirilen yeni MİT Kanunu’nu değişikliği ile ilgili olarak muhalefetin ‘muhaberat devlete doğru gidiyoruz’ eleştirilerini değerlendiren İşler, "MİT yasası görüşüldükten sonra genel kurul gelecek. Biz iktidar olarak bu yasanın geçmesini arzu ediyoruz. Çünkü daha önceki MİT yasası 1984 yılında yani 30 yıl önce çıkan bir yasa. O günün şartları ve durumları farklı, bugünün şartları ve durumları tamamen değişmiştir. Dolayısıyla biz MİT’in değişen politika ve aktif hale gelen politika neticesinde, MİT’in de buna ayak uydurmasını arzu ediyoruz. Diğer ülkelerin istihbarat örgütleri nasıl çalışıyorsa, biz de aynı şekilde MİT’i daha aktif hale getirebilmek için böyle bir yasa teklifi sunuldu. İnşallah bu yasa komisyonda ve genel kurulda görüşüldükten sonra kabul edilecek.” diye konuştu.

    "MUHABERAT DEVLETİ OLAN SURİYE İLE SIKI FIKILAR"

    Muhalefetin iddialarının kabul edilebilir olmadığını kaydeden İşler, şu ifadeleri kullandı: “Her zaman olduğu gibi bir kriz çıkartmak, olayı tırmandırma gayreti içerisinde olduklarını görüyorum. Kaldı ki biz Türkiye’de demokrasinin seviyesini yükseltme gayreti içerisindeyiz. Bizim 2023 hedefleri arasında ileri demokrasi vaadimiz var. Demokrasi paketleri arda arda geliyor. Dolayısıyla biz ülkedeki demokrasinin çıtasını sürekli yükseltmekle meşgulüz. Biz bunu yaparken CHP’nin ya da değir muhalefet partilerinin, bu yapılan düzenleme ile ‘muhaberat devletine dönüştürecek’ iddiaları gerçek değildir. Kesinlikle biz şeffaf demokratik bir rejimden yanayız. Bu doğrultuda da bugüne kadar çeşitli adımlar attık, bundan sonra da atmaya devam edeceğiz. Kaldı ki CHP’nin böyle bir iddiada bulunması kabul edilebilir bir iddia değildir. Aslında kendileri muhaberat devleti olan Suriye ile şuan çok sıkı fıkı ilişki içerisindeler. Bunu da kendilerine hatırlatmakta fayda görüyorum. Eğer onların dediği gibi biz ülkeyi muhaberat devletine döndürecek olsak, bence onlar bu yasanın üzerine atlarlardı ve çok memnun olurlardı. Çünkü kendileri muhaberat devleti olan Esed ile kol kola girip poz vermeleri, resim çektirmeleri, heyetler gönderdiklerini yakın tarihte gördük. Dolayısıyla bu iddianın tamamen asılsız olduğunu düşünüyorum. Biz MİT’imizi çağın gereklerine uygun hale getirmek için böyle teklif sunduk.” CİHAN

Yorumlar