İşler: Başbuğ için tahliye kararı vereceklerdir diye düşünüyorum

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ergenekon tutuklusu İlker Başbuğ'la ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara ilişkin, "Bu kararı olumlu bir karar olarak değerlendiriyorum.

Google Haberlere Abone ol
İşler: Başbuğ için tahliye kararı vereceklerdir diye düşünüyorum

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ergenekon tutuklusu İlker Başbuğ'la ilgili Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara ilişkin, "Bu kararı olumlu bir karar olarak değerlendiriyorum. Genel Kurmay Başkanlığı'nı yapmış bir zattı kendisi, Devlete hizmeti geçmiş bir zat. Mahkeme karar verecek. Özel Yetkili Mahkeme'ler kalktı. Artık ilgili ağır ceza mahkemeleri, görüşüp tahliye kararı vereceklerdir diye düşünüyorum." dedi.

İşler, seçim çalışmaları kapsamında Ankara’nın Ayaş ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.
Ziyaret esnasında gazetecilerin sorularını cevaplayan İşler, bir gazetecinin "Anayasa Mahkemesi'nin İlker Başbuğ hakkında verdiği kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şöyle cevap verdi: "Bu kararı olumlu bir karar olarak değerlendiriyorum. Genel Kurmay Başkanlığını yapmış bir zattı kendisi, Devlete hizmeti geçmiş bir zat. Mahkeme karar verecek. Özel Yetkili Mahkeme’ler kalktı. Artık ilgili ağır ceza mahkemeleri, görüşüp tahliye kararı vereceklerdir diye düşünüyorum."

Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruyu 2010 yılında referandum ile gerçekleştirdiklerini ve bunun ne kadar önemli olduğunu bu gün anlaşıldığının altını çizen İşler, "Daha önce de bireysel başvurular oldu. Orada da Anayasa Mahkemesi tahliye kararı oldu. Dolayısıyla demokrasi çıtasının yükseltilmesinin açısından önemli bir gelişme." diye konuştu.

"3 DÖNEM KURALI GÜNDEMİMİZDE DEĞİL"

3.dönem kuralı ile ilgili AK Parti’nin kongreye gidilebileceği ifade edildi. Böyle bir çalışma var mı?” sorusuna da İşler şöyle cevap verdi: "Şu an biz seçimlere odaklanmış durumdayız. Zaten bu konu ile alakalı gerekli açıklamayı Sayın Başbakanımız açıkladı. Seçim çalışmaları ile meşgulüz. Partimizin gündeminde de bu konu görüşülmekte değil. Seçimleri yapacağız ve önümüze bakacağız. Başbakanımız bu konuda net açıklamalarda bulundu."

"PARALEL YAPI İLE MÜCADELE EDİLMESİ GEREKMEKTEDİR"

İşler bir soru üzerine de ‘Paralel Yapı’nın ülkenin güvenliğini tehdit ettiğini Milli Güvenlik Kurulu’nda ortaya konulduğunu söyledi. Bu yapının 17 Aralık’tan itibaren ne tür sıkıntılara yol açtığının herkesin malumu olduğunu savunan İşler, şöyle devam etti: "Binlerce insanın dinlendiğinin listesi yayınlandı. Dolayısıyla bütün herkesin dinlendiğini görüyoruz. Geçmişte bu yapının siyasi partilerin şantaj yaptığını biliyoruz. Dolayısıyla bu yapı ile elbette mücadele edilmesi gerekmektedir. Devlet içerisinde, paralel yapılanmaya çeteleşmeye Türkiye Cumhuriyeti’nin izin vermesinin söz konusu olamaz. Milli güvenliği ilgilendirmesi hasebi ile MGK’da yer aldı. Biz gerekli tedbirleri alıyoruz. Bürokrasi de bir takım, operasyonlar yapıldı. Bununla alakalı, güçlü edebilmesi içinde milletimizin önünde fırsat var. 30 Martta milletimizden alacağımız güçlü fırsatla bu yapı ile mücadelemizi sonuna kadar mücadele edeceğiz. Fırsat vermeyeceğiz. Her türlü adımlar atılabilir. Bir sürü hukuksuz işlemler var. Yargılamalar var, savcılar harekete geçecektir. Böyle gayri meşru dinlemeler, tehditler, şantajlar. Bir takım insanlar, şantajlarını dile getirmeye başladı. Mahkemelere başvurması ile elbette yargı harekete geçecektir."



CİHAN

Yorumlar