İşler: Başbakanımız partinin başında olduğu sürece 3 dönem kuralı olacak

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, partide 3 dönem şartının kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili olarak “Bu konuda Sayın Başbakanımızda defaatle açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İşler: Başbakanımız partinin başında olduğu sürece 3 dönem kuralı olacak

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, partide 3 dönem şartının kaldırılıp kaldırılmayacağı ile ilgili olarak “Bu konuda Sayın Başbakanımızda defaatle açıklamalarda bulundu. ‘Ben varken bu kural kesinlikle değişmeyecek’ dedi. Parti içerisinde zaten öyle bir çalışma yok. Bizim öyle bir derdimizde yok. Ama bu bir takım odaklar tarafından sürekli gündeme getirilmekte. Parti sözcümüzün de yaptığı açıklama var. Partide böyle bir çalışma söz konusu değil. Ama sanırım Bülent Bey de onu söylüyor, ileride olağanüstü bir durum olursa, yeniden gözden geçirilme konusu gündeme gelebilir gibi bir ifade kullandı. Sayın Başbakanımız partimizin başında olduğu sürece de bu kuralda her hangi bir değişiklik olmayacak.” dedi.

    Emrullah İşler, Ankara Kazan’da katıldığı temel atma töreninin ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını cevaplandırdı.

    “CHP GERÇEKTEN BİR KRİZ İÇERİSİNDE”

    Anayasa Mahkemesi’nin CHP’nin HSYK Kanunu başvurusunu ret etmesiyle ilgili olarak İşler, “Anayasa Mahkemesi’ne gittikleri zaman da bana sorulmuştu, şunu söylemiştim; CHP kendisi bir iç sıkıntı yaşıyor. Kargaşa var biliyorsunuz adaylar ve meclis üyelikleri ile ilgili. Toplu istifalar var, parti gerçekten bir kriz içerisinde. Ben bu CHP’de yaşanan çalkantıyı, dikkatleri başka tarafa çekmek için böyle bir adımı atacaklarını söylemiştim. Bunun Anayasa Mahkemesi tarafında da kabul edilmeyeceğini, ret edileceğini o zaman söylemiştim. Mahkeme de kararı ile bunu onaylamış oldu.” diye konuştu.

    "ANAYASA MAHKEMESİ’NİN HSYK KARARI ANAYASA’NIN 151. MADDESİNE UYGUN”

    Yapılanın Anayasa’nın 151. maddesini açıkça ihlal ettiğini belirten İşler, ortada henüz yasa yokken başvurunun yapıldığına işaret etti. CHP’nin böyle bir işe başvurmasının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde de bir ilk olduğunu kaydeden İşler, bunun yanlış olduğunun hukukçular tarafından da kabul edildiğini söyledi. İşler, mahkemenin aldığı kararın Anayasa’nın 151. maddesine uygun olduğunu vurguladı.

    “BİR TAKIM ÖNLEMLER ALIYORUZ”

    Bir gazetecinin 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonları sonrasında hükümetin ne gibi önlemler alacağı ve hangi adımları atacağını sorması üzerine de İşler, “Güvenlik güçlerimiz gerekli çalışmaları yapıyorlar zaten. Zaten gerek Başbakanımızın yaptığı açıklamalar, gerek İçişleri Bakanımızın yaptığı açıklamalarda bu konuda bir takım bilgiler var. Tabiî ki biz bu komploların önünü almak için bir takım önlemler alıyoruz. Bu da zaten zaman zaman yazılıyor, ifade ediliyor. Bunun tedbirlerini almakla meşgulüz. Türkiye’de şuanda güçlü bir iktidar var. Bu iktidar bu komplolara pabuç bırakacak değil. Gerekli tedbirleri alacağız. Türkiye’nin gelişmesini, kalkınmasını engelleme çabalarını kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu.

‘    Faillerine yaklaşıldı mı?’ yönündeki soruya da İşler, "Failler zaten biliyorsunuz, malum. Onların şahısların isimleri var. Onlarla ilgili de bir takım bürokratik tedbirler alınmakla meşgul. O tür tedbirleri alıyoruz.” şeklinde cevap verdi.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın partide 3 dönem şartının gerektiği takdirde değiştirilebileceğine yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine de İşler, şunları kaydetti: “Bu konuda Sayın Başbakanımız da defaatle açıklamalarda bulundu. ‘Ben varken bu kural kesinlikle değişmeyecek’ dedi. Parti içerisinde zaten öyle bir çalışma yok. Bizim öyle bir derdimizde yok. Ama bu bir takım odaklar tarafından sürekli gündeme getirilmekte. Parti sözcümüzün yaptığı açıklama da var. Partide böyle bir çalışma söz konusu değil. Dolayısıyla böyle bir durum söz konusu değil. Ama sanırım Bülent Bel’de onu söylüyor, ileride olağanüstü bir durum olursa, yeniden gözden geçirilme konusu gündeme gelebilir gibi bir ifade kullandı. Sayın Başbakanımızın açıklamaları zaten net bir şekilde ortada. Sayın Başbakanımız partimizin başında olduğu sürece de bu kuralda herhangi bir değişiklik olmayacak.” CİHAN

Yorumlar