İslam: Çocuk ve kadın cinayetleri hakkında siyasi partilerle görüşeceğim

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk cinayetleri ve kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrıya cevap verdi. İslam, “Sayın Bahçeli’ye çok teşekkür ediyorum....

Google Haberlere Abone ol
İslam: Çocuk ve kadın cinayetleri hakkında siyasi partilerle görüşeceğim

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, çocuk cinayetleri ve kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrıya cevap verdi. İslam, “Sayın Bahçeli’ye çok teşekkür ediyorum. Ben önümüzdeki hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak Meclis'te yer alan bütün siyasi partilerinin grup başkanvekillerini davet ederek bu konuyu görüşeceğim. Onlardan destek isteyeceğim. Ama henüz bu toplantıyı yapmadan gelen bu destek için gerçekten minnettarım.” dedi.

Ankara'daki JW Marrıot Otel'de ‘Aile İçi Şiddet ile Mücadele Projesi' tanıtım toplantısına katılan Bakan Ayşenur İslam, burada gazetecilerin sorularını cevapladı. Bazı gazetelerde yer alan ve eşine şiddet uygulayan kişiler için terapi merkezi kurulacağı ve ilk pilot uygulamanın Ankara’da olacağına dair haberin doğruluğunun sorulması üzerine Bakan Ayşenur İslam, "Sanıyorum İçişleri Bakanlığı’nın projesi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de böyle bir çalışması olduğunu basındaki haberlerden öğrendim. Henüz daha ilgili müracaat bize gelmedi. Gazetedeki habere göre bize müracaat edileceği söyleniyor. Geldiğinde değerlendiririz ve faydalı hale de sokarız. Bunun faydalı olabileceğini tahmin ediyorum. Çünkü şiddet uygulayan eşi evden uzaklaştırıp kendi başına bırakmaktansa o süreyi iyi değerlendirmek ve rehabilite etmek çok daha olumlu bir çalışma metodu olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

DEVLET BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI

Çocuk cinayetleri ve kadın cinayetlerinin önüne geçmek için bugün MHP lideri Devlet Bahçeli’den de çağrı geldiğini ifade eden İslam, bu konuda atılacak her adıma partisinin destek vereceğini söyledi.

'Bilindiği kadarıyla Adalet Bakanlığı ile beraber yürütülen bir çalışma var. Bu çalışmada gelinen bir nokta var mı?' şeklindeki soruya ise Bakan İslam, "Sayın Bahçeli’ye çok teşekkür ediyorum, ben önümüzdeki hafta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak Meclis'te yer alan bütün siyasi partilerinin grup başkanvekillerini davet ederek bu konuyu görüşeceğim. Onlardan destek isteyeceğim. Ama henüz bu toplantıyı yapmadan gelen bu destek için gerçekten minnettarım. Bu uzun süredir hazırlanan bir kanunu Meclis'e indirmek üzere olduğumuz ve Adalet Bakanlığı ile birlikte hazırladığımız kanun. Üzerinde çok çalışılmış ve düşünülmüş kanun.” şeklinde cevap verdi.

Kanunun son şeklinin çok iyi olduğu kanaatinde olduğunu ifade eden İslam, bunun sebebini de şöyle açıkladı: “Suçlara verilecek olan cezaların iki yönü var sizlerin bildiği gibi. Birinci yönü: Esef verici olay meydana geldikten sonra failin cezalandırılmasıdır. Ama ikinci yolu ise bu cezaların caydırıcı nitelik taşınmasıdır. Eğer cezalar adaleti sağlayacak şekilde en yüksek hadlerde verilebilirse caydırıcı nitelikte olacaktır diye düşünüyoruz. Bu bakış açısıyla yeniden gözden geçirildi. Cinsel suçlarla ilgili ceza kanunumuzda bulunan tüm maddeler ve yeni birer düzenleme yapıldı.”

Terör örgütüne kitap satma suçuyla cezalandırılacak kadının Adalet Bakanlığı'nın devreye girip girmeyeceği konusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "İddiaya göre terör örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, örgüt üyesi olduğu öne sürülen ‘Sekvan’ kod adlı kişiye kitap satan ikiz annesi Mülkiye Demir Kılıç isimli kadın, sattığı kitaplar nedeniyle cezaevine girecek. Böyle olmasından dolayı çocuklarıyla beraber yaşamak istemesine ilişkin konuyla ilgili biz zaten devreye girdik. Bu konuda bizim sorumluluğumuz anneye ve çocuklara destek vermektir. Bu desteği verebileceğimizi söyledik kendisine. Hazır olduğumuzu söyledik, ama o çocuklarıyla beraber kalmayı tercih edeceğini, çocuklarını bize vermektense, bizim kurumlarımıza vermektense hapishanede onlarla beraber olmayı tercih edeceğini söyledi. O zaman ona gündüz kreş bakımı önderdik. Yani gece çocuklar sizinle kalsın, gündüz biz onları kreşte ağırlayalım dedik, onu da reddetti. Bizim verebileceğimiz hizmetler bildiğiniz kadarıyla bu kadar.” açıklamasını yaptı. CİHAN

Yorumlar