Irak Kriz Masası: Vatandaşların güvenli dönüş çalışması sürüyor

Dışişleri Bakanlığı Irak Kriz Masası, Bağdat Büyükelçiliği’nin, halen Irak’ta bulunan vatandaşların güvenli bir şekilde ülkeye dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam ettiğini bildirdi.Irak’ın büyük bölümünü...

Google Haberlere Abone ol
Irak Kriz Masası: Vatandaşların güvenli dönüş çalışması sürüyor

Dışişleri Bakanlığı Irak Kriz Masası, Bağdat Büyükelçiliği’nin, halen Irak’ta bulunan vatandaşların güvenli bir şekilde ülkeye dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam ettiğini bildirdi.

Irak’ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının devam ettiği belirtilen Irak Kriz Masası açıklamasında, "Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin olarak daha önce yapılan seyahat uyarılarımız bu çerçevede geçerliliğini korumaktadır. Anılan vilayetlerde bulunan vatandaşlarımızın can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve söz konusu bölgelere seyahat etmekten kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir.” bilgisi verildi.

AFAD VE TÜRK KIZILAYI'NIN YARDIMLARI

Başta Musul ve Telafer’de meydana gelen çatışmalar olmak üzere, yerlerinden edilen sivil halka yönelik olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinasyonunda yürütülen insani yardım faaliyetlerinin halen devam ettiği, AFAD tarafından bölgeye gönderilen 20 bin kişilik insani yardım malzemesinin Sincar bölgesine sığınan Telaferli soydaşlara dağıtımına dün itibarıyla başlandığı kaydedildi. Ayrıca, Kızılay tarafından da bölgedeki soydaşlara 10 bin kişilik gıda, sağlık ve barınma malzemesi yardımında bulunulması için planlamalar yapıldığı da vurgulandı.

Açıklamada, Irak’ta 11 Haziran tarihinden bu yana alıkonulan vatandaşların Türkiye’ye en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğüne işaret edilerek, “Bağdat Büyükelçiliğimiz, halen Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir.” denildi.

CİHAN

Yorumlar