Irak Kriz Masası: Bisküvi, battaniye ve su gönderilecek

Dışişleri Bakanlığı Irak Kriz Masası, bölgeye yapılan yardım faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 3 bin ailelik gıda ve hijyen malzemesinin, dün Tilkeyf’e...

Google Haberlere Abone ol
Irak Kriz Masası: Bisküvi, battaniye ve su gönderilecek

Dışişleri Bakanlığı Irak Kriz Masası, bölgeye yapılan yardım faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 3 bin ailelik gıda ve hijyen malzemesinin, dün Tilkeyf’e ulaştırıldığı ve dağıtımına başlandığı belirtildi.

Sincar bölgesindeki yerlerinden edilmiş halka ulaştırılmak üzere Türk Kızılayı tarafından temin edilen 3 bin adet battaniye, 44 bin 800 adet bisküvi ve 16 bin 128 adet 1,5 litrelik su içeren insani yardım kargosunun, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda bugün (25 Haziran) Irak’a sevk edilmesinin öngörüldü bildirildi.

AFAD ve Erbil Başkonsolosluğu koordinasyonunda bölgeye yönelik olarak yürütülen, Kızılay ve TİKA’nın da dâhil olduğu insani yardım faaliyetlerine devam edildiği, insani yardımların dağıtımının yerinden eşgüdümünü sağlamak amacıyla sahada görevlendirilen AFAD, Kızılay ve TİKA ekiplerinin, insani yardım taleplerini derlediği ve buna uygun şekilde yardımların ihtiyaç sahiplerine iletilmesi sağlandığı aktarıldı.

IRAK’TAKİ VATANDAŞLARIN DURUMU

Ayrıca, Irak’ta alıkonulan tüm vatandaşların en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü tekrarlanan Irak Kriz Masası açıklamasında, daha öncekilerde olduğu gibi “Bağdat Büyükelçiliğimiz halen Irak’ta bulunan vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde ülkemize dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, Kriz Merkezi’ne ulaşan bilgi ve destek talepleri, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak’ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen ilgili birimlerimizce süratle cevaplandırılmaktadır.” ifadesiyle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar