İncekara: En önemli unsur aile ve çevre

TBMM Kayıp Çocuklar Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, çocuk cinayetlerine ilişkin idam tartışmalarıyla konusunda en büyük sorumluluğun ailelere ve çevreye düştüğünü söyledi. İncekara, “Kaymakamlıklarımız, muhtarlıklarımız,...

Google Haberlere Abone ol
İncekara: En önemli unsur aile ve çevre

TBMM Kayıp Çocuklar Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, çocuk cinayetlerine ilişkin idam tartışmalarıyla konusunda en büyük sorumluluğun ailelere ve çevreye düştüğünü söyledi. İncekara, “Kaymakamlıklarımız, muhtarlıklarımız, imamlarımız, öğretmenlerimiz kim varsa çocuğun etrafında aynı hassasiyeti sürekli olarak yaşamalarını arzu ediyoruz." dedi.

AK Parti MKYK Toplantısı öncesinde AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilerin sorunlarını cevaplayan İncekara, idam tartışmalarını değerlendirdi. İncekara, "Son günlerde yaşadığımız küçük çocuklarımızın kandırılması, aile ve çevrenin çocukla olan ilgisi ve titizliği maalesef gözümün önüne getirdi. Ben burada Radikal’i kınamayayım ama sadece dikkatleri Bakan ve Bakanlıklar üzerine çekmek suçlulara rahat alan tanıyor.” ifadelerini kullandı.

Halide İncekara, şunları söyledi. "Ben hepinizden rica ediyorum, aynı komisyon çalışırken nasıl bir hassasiyet gösterdinizse, nasıl o günlerde çocuklardaki ölüm ve kayıp oranları azaldıysa, aynı hassasiyetiniz devam etmesini istiyorum. Nasıl istiyorum zaman zaman kısa spotlarla, zaman zaman dizilerin arasına karıştırılmış söylemlerle çocuğun korunmasız olduğunu ve en başta en büyük sorumluluğun ailelerle birlikte çevreye düştüğünü, kaymakamlıklarımız, muhtarlıklarımız, imamlarımız, öğretmenlerimiz kim varsa çocuğun etrafında aynı hassasiyeti sürekli olarak yaşamalarını arz ediyoruz. Bu arada basından da sadece gündem zayıfladığında çocuklar üzerine dikkat yoğunlaşmak yerine gündeminde devamlı çocukları tutmasını arzu ediyoruz.”

Kayıp Çocuklar Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı raporun da sorulduğu İncekara, “Evet, bu bizim maalesef bir hastalığımız. Çalışıyoruz, üretiyoruz bütün kurumlar olarak söylüyorum. Sizler, bizler, siyaset. Fakat sonuçlar çıktıktan sonra birkaç gün haberlerin konusu oluyor, gündeme düşüyor ondan sonra herkes unutuyor. Unutmayalım ki çocuklar sadece geçen hafta yoğunlukla kaçırılıp ölmediler. Haftalarda, aylarda devamlı bir sürü ailenin ciğerleri yürekleri yanıyor. Bir süreklilik olsa daha iyi olur.” değerlendirmesinde bulundu.

İncekara, "Bakanlara dikkati çeken basın. Basın kendi üzerindeki sorumluluğu ve dikkati başka yere yönlendirmek istiyor. Çünkü hayatımızın neredeyse yüzde 90'ı basın ve yayın yoluyla şekilleniyor. Bakanlar gelip aileler de bizleri, çocuklarımızı bekleyecek hali yok. Bakanlıklar kurumlarıyla, kuruluşlarıyla, idari mekanizmalarıyla çalışırlar ama en önemli unsur hep söyledik; aile.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar