İlker Başbuğ: Özür dileyecekler mi?

Kozmik Oda aramasıyla ilgili konuşan Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ''TSK'dan özür dilemesi gerekenler var'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
İlker Başbuğ: Özür dileyecekler mi?

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast yapılacağı iddiasıyla 27 Aralık 2009 tarihinde Genelkurmay Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndaki “Kozmik Oda”da yapılan aramadan sonra açılan soruşturmanın Ergenekon davasıyla birleştirilmek istendiğini belirten çağın Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, o süreçte yaşananları anlattı:  
 
MÜSAADE EDİLMEDİ
 
“Ortada bir gerçek var: O da, 11 ve 16 No’lu odalardan dışarıya ne bir evrak ne de herhangi bir dijital veri yahut hard DİSK çıkartılmadı buna müsaade edilmedi. Bazı konuları izahatk için; soruşturmanın sonuçlanmasını bekledik.”
 
SUÇ İŞLEDİLER
 
Takipsizlik kararının peşinden soruşturmayı açan ve yürütenler konusu için suç duyurusunda bulunup bulunmayacağına dair ise Başbuğ “Daha önceki soruşturmaya eklenmiş bulunan emniyet görevlileri var. İhbar yapılmaksızın ‘ihbar yaratmışlar.’ Soruşturma savcısı ve bu konu konusu için karar piyasa ilgili mahkeme, adeta CMK’yı görmeyerek ve açık bir biçimde ihlal ederek ve bununla beraber kararlarında direnerek suç işlemişlerdir. Elbette, bu konular HSYK’ya ve savcılığa suç duyurusuna konu yapılması gerekir” diye konuştu.  
Başbuğ, sözlerini şöyle noktaladı: “TSK’dan özür dilemesi gerekenler var. Merak ediyorum, acaba onlar bu özrü dileyecekler mi?
” 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar