İktidar anayasaya karşı işledikleri suçlardan korunmak için TBMM'yi alet ediyor

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, iktidarın anayasaya karşı işledikleri suçlardan kendini korumak için TBMM'yi alet ettiğini söyledi.Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, Musul'da 10 Haziran'da IŞİD tarafından kaçırıldıktan...

Google Haberlere Abone ol
İktidar anayasaya karşı işledikleri suçlardan korunmak için TBMM'yi alet ediyor

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, iktidarın anayasaya karşı işledikleri suçlardan kendini korumak için TBMM'yi alet ettiğini söyledi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, Musul'da 10 Haziran'da IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra serbest bırakılan Türk TIR şoförlerine ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti. 17/25 Aralık sonrası çıkan bütün yasaların AKP’nin anayasal düzene karşı işlediği ve işlettiği suçlardan kendini ve mensuplarını koruma yasaları olduğunu vurgulayan Yeniçeri, iktidarın anayasaya karşı işledikleri suçlardan kendini korumak için TBMM’yi alet ettiğini kaydetti.

İçişleri Komisyonu'nda görüşülen 'Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'na tepki gösteren Yeniçeri, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Diyarbakır'da yolun kapatılmadığına dair açıklamalarını eleştirdi. AKP'nin açıkça yasaları değiştirerek ihaneti ve vatana kast etmeyi güvence altına almaya çalıştığını dile getiren Yeniçeri, "Bu yasa tasarısı AKP iktidarının, KCK/İmralı/Kandil işbirliğiyle geliştirdikleri eylemleri ortaya çıkarmıştır. PKK terör örgütü AKP’yi iki noktada tehdit etmiştir. Birincisi Cumhurbaşkanı Seçim Sürecini ortaya koydukları yol kesme eylemleriyle terörize edebileceklerini göstermişlerdir. İkincisi de bölgedeki oyların Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığını sürecinde bloke edilememesi için bu tasarıyı getirmişlerdir." diye konuştu.

Kanun kapsamında verilen görevleri yerine getiren kişilere de kanun kapsamında suç işleme özgürlüğü verdiğini dile getiren Yeniçeri, şöyle devam etti: "Bu tür suç işleyen kişilerin idari ve cezai sorumluluğu olmayacağı söyleniyor. Kanunun kapsamında çözüm amaçlı her türlü suçu şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da işleyebileceklerdir. Af ya da muafiyet geçmişe yönelik eylemler için söz konusudur. Gelecekte işlenecek suçlardan bu suçu işleyenlerin muaf tutulması hukuk devletlerinde yoktur. Suç olan fiiller çerçeve kanunlarla suç olmaktan çıkarılamaz! Bu tasarı PKK’ya kısmen af getiriyor. Bunun devamı da gelecektir. AKP iktidarı devam ettiği sürece içinde bebek katili Öcalan’ın da bulunduğu bir genel af Türkiye’nin gündemine kaçınılmaz olarak girecektir. Böyle bir yasa tasarısı bir hukuk devletinde değil ancak bir çadır devletinde, medeni millette değil ilkel bir aşirette ancak gündeme getirilebilir."

Başbakan'ın mal varlığıyla ilgili bir soruya Yeniçeri, mal varlıklarının bir resmiyette bir de gayri resmi olanlar olduğunu hatırlattı. Etrafı veya yakınlarının üzerinde olanlar olduğunu dile getiren Yeniçeri, "Herhalde aklı başında olan bir kişi açıklamayacağı bir mal varlığını kendi üzerinde göstermez. Emin olduğu kişiler üzerinde gösterir. Başbakan'ın söyledikleri rakamların gerçek olduğuna inanmak istiyoruz. Aksini gösteren bir belge elimizde yok." karşılığını verdi.

Bir başka soru üzerine ise Yeniçeri, süper yetkili hakim ve savcıların iktiarın hoşuna giden kararlar verdiğine dikkat çekti. Paronayla, kinle, nefretle ülkenin yönetilemeyeceğini vurgulayan Yeniçeri, sevdiğine değil kızdığına hakkının teslim edilmesi gerektiğini ifade etti. Herhangi bir kişiyi, zümreyi mağdur haline getirmek için, yasaya göre suç olmayan davranışları suçmuş gibi göstermeye yönelik girişimleri doğru bulmadıklarının altını çizdi. CİHAN

Yorumlar