İhsanoğlu’ndan ilk Erdoğan yorumu: Şereflice ve demokrat bir yarış olsun

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdi. İhsanoğlu, “Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu yarış çok medeni, şereflice ve demokrat bir şekilde...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu’ndan ilk Erdoğan yorumu: Şereflice ve demokrat bir yarış olsun

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdi. İhsanoğlu, “Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu yarış çok medeni, şereflice ve demokrat bir şekilde olsun. Türkiye’nin önünde tercihler olmalıdır. Türk milleti ona göre tercihini yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.

CHP ve MHP’nin ortak çatı aday olarak kamuoyuna açıkladıkları cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Bağımsız Türkiye Partisi'ni (BTP) ziyaret etti. İhsanoğlu, seçimlerde kendisine destek verilmesi konusunda parti yetkilileriyle toplantı yaptı.

İhsanoğlu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Seçimlerin, demokratik yarış içerisinde toplumun bütün kesimlerine, inançları, anlayışlarını kucaklayacak bir yaklaşımda olması gerektiğini belirten İhsanoğlu, “Bizim doğru yolda olduğumuzu ve giderek desteğin arttığını görüyoruz. Bu yolda yarışımız seviyeli ve medeni bir şekilde devam edecektir. Bu da Türkiye’de ve uluslararası camiada kabul görecektir. Türkiye huzurdan yana ve sağlıklı bir sosyal mutabakatın teminini yapacaktır. Uluslararasında da itibarı da komşuları ile itibarlı ve saygın bir yere ulaşacaktır. Bundan eminim.” ifadelerini kullandı.

“MİLLET TERCİHİNİ YAPACAKTIR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını değerlendiren İhsanoğlu, “Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu yarışın çok medeni, şereflice ve demokrat bir şekilde olsun. Türkiye’nin önünde tercihler olmalıdır. Türk milleti ona göre tercihini yapmalıdır.” açıklamasında bulundu.

BTP Genel Başkanı Haydar Baş da, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceklerini açıkladı.

CİHAN

Yorumlar