İhsanoğlu, Osmanlı'nın yaptırdığı, Atatürk'ün kaldığı Hünkar Köşkü'nü gezdi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında eşi Nazife Füsun İhsanoğlu ile Bursa'ya geldi. İhsanoğlu, Sultan Abdülmecit döneminde sadece 19 günde yaptırılan ve Atatürk'ün Bursa ziyaretlerinde konakladığı...

Google Haberlere Abone ol
İhsanoğlu, Osmanlı'nın yaptırdığı, Atatürk'ün kaldığı Hünkar Köşkü'nü gezdi

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında eşi Nazife Füsun İhsanoğlu ile Bursa'ya geldi. İhsanoğlu, Sultan Abdülmecit döneminde sadece 19 günde yaptırılan ve Atatürk'ün Bursa ziyaretlerinde konakladığı Hünkar Köşkü'nü gezdi. İhsanoğlu, 'Yeşil Bursa' tabirinin artık tarihi bir ifade olacağını söyledi.

Sabah saatlerinde kaldığı otelden hareket eden İhsanoğlu'nun aracı, kırmızı ışıklarda durdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, CHP Parti Meclisi Üyesi Sena Kaleli'nin de katıldığı program kapsamında Ekmeleddin İhsanoğlu, Hünkar Köşkü'nü ziyaret etti. Yıldırım ilçesindeki köşk önünde polis ekipleri saatler öncesinden tedbir aldı.

Köşk sorumlusu, sanat tarihçisi Zehra Anbartepe'den köşkün tarihi hakkında bilgi alan İhsanoğlu, inşaatın sade 19 günde sürdüğünü öğrenmesi üzerine şaşkınlık yaşadı. Eşi Nazife Füsun İhsanoğlu ile köşk hakkında bilgi alan cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, köşk ziyareti sonrası bir süre Bursa manzarası izledi. Şehrin betonarmeye yenik düştüğünü belirten İhsanoğlu, "Artık 'Yeşil Bursa' tarihte yer alacak. Her yer beton olmuş." ifadesini kullandı.

Köşk gezisi sırasında saçını taraması dikkat çeken İhsanoğlu, beraberindekilerle Kozahan'a geçti. CİHAN

Yorumlar